VUČIĆ: Ceo svet vidi da se Srbija ekonomski razvija

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas posetu Pekingu tokom koje će učestvovati na Drugom forumu za međunarodnju saradnju Pojas i put.

Predsednik Vučić je iz Kine poručio da će u toku ovih nekoliko dana potpisati više okvirnih ali i konkretnih sporazuma, kao i više memoranduma o saradnji.

 

– Mi sa Kinezima, razvijamo sveobuhvatnu stratešku saradnju u svim oblastima društvenog života. Počeli smo saradnju kroz bilateralne – strukturalne projekte – rekao je Vučić.

Kako kaže, dokaz saradnje je da Kinezi najviše od svih zemalja u jugoistočnoj Evropi ulažu u Srbiju.

– Reč je i o njihovoj sve većoj zainteresovanosti za dolazak u Srbiju – kazao je Vučić i dodao da je jedna od njegovih ključnih molbi za predsednika Sija da se Srbija uključi u tokove veštačke inteligencije.

 

Predsednik je rekao da imamo mnogo pametnih mladih ljudi i očekujemo da njihov talenat i znanje budu iskorišćeni na najbolji mogući način, i dodao da je ovo potvrda čeličnog prijateljstva dve zemlje.

Vučić je istakao da Kinezi jasno kažu da žele saradnju sa Srbijom i da ni na koji način ne ugrožavaju integritet Srbije.

 

– Mi danas završavamo jedan investicioni ciklus. Za deset dana biće otvoren južni deo Koridora 10. Za deset dana moći ćete da računate da idete ka Skoplju, Solunu, Atini bez ijednog metra koji nije auto-put. To je velika vest. Ovde smo potpisali okvirni sporazum, pruga Beograd-Preševo, želimo da vozovi idu 160 kilometara na sat i mi time olakšavamo prevoz. Potrebno je da gradimo pruge – naveo je Vučić.

Advertisements

Vučić je naglasio da je za Srbiju važno da ulazimo u novi investicioni ciklus ne ulazeći u problem sa javnim dugom.

– Potpisuje se sporazum okvirni Novi Sad-Ruma. Idemo Čačak-Kraljevo-Banja-Trstenik-Kruševac-Ćićevac-Pojate, sa tim idemo odmah. Kada to pogledate, Srbija je potpuno drugačija zemlja – kazao je Vučić i dodao da kada imate Linglong nemoguće je da nemate brzu saobraćajnicu.

 

Predsednik Srbije je istakao da su značajni radovi i na obilaznici Bubanj Potok.

– Gledaću da na najbolji način zemlju opremimo i snabdemo za sigurnost naše dece, a da ne oštetimo našu zemlju – kazao je Vučić.

 

On je istakao da će sa predsednikom Putinom prioritetna tema biti Kosovo.

– Što snažnija Srbija ekonomski, to će biti i politički jača – ističe Vučić.

Kako dodaje, posebno je zabrinut zbog mere da se Srpskoj listi ne dozvoli da učestvuje na izborima.

 

– U Briselskom sporazumu nama se nameće učešće na izborima, ali njima sada smeta što SL pobeđuje. Pogledajte koliko su medija stranci stvorili na Kosovu da bi razorili ugled Srpske liste. Ništa nisu uspeli jer Srbi sve znaju. Možete da govorite šta hoćete, Srbi će da budu uz svoj narod i svoju državu – rekao je Vučić.

 

AUTOR TEKSTA: Pink / Tanjug

FOTO: Tanjug Agencija

Advertisements

error: