VUČIĆ: Bombardovanje RTS-a je pokušaj atentata na mene!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Aleksandar Vučić nije prisustvovao obeležavanju dvadesete godišnjice od NATO bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije, kad je ubijeno 16 radnika RTS-a. Na mesto zločina Vučić nije došao zbog bolesti. Takođe, isti razlog ga je naveo da tvrdi kako je NATO tada, 23. aprila 1999, nameravao da ubije baš njega i to prilikom direktnog prenosa intervjua za američku televiziju CNN.

 

– U vreme napada na zgradu RTS-a, trebalo je da ja budem tamo zbog poziva Larija Kinga, šoumena američke televizije CNN. Iako sam unapred odbijao svaku pomisao da gostujem u šou programu jedne agresorske zemlje, iz kabineta Larija Kinga su tri puta zvali i insistirali da u 2,30 sati budem u studiju RTS-a i uključim se u živi program. Čak je na teletekstu CNN-a to najavljeno. Trebalo je da tačno u dva sata uspostavimo direktnu satelitsku vezu iz tog dela zgrade koji je, šest minuta kasnije, pogođen. Izgleda da su hteli da imaju živu sliku hica u ministra i osoblje naše televizije – objasnio je Vučić u intervjuu za radikalski bileten „Velika Srbija“, broj 628, maj 1999.

Advertisements

 

I moja majka je te večeri bila u zgradi televizije Srbije kao dežurni novinar. Sasvim slučajno je preživela, tako da sam imao i lični odnos u toj velikoj nesreći. Osećao sam se užasno, kao i svako ko se zatekao na tom mestu. Došao je i potpredsednik Vlade dr Vojislav Šešelj – tvrdio je Vučić u tom intervjuu, a na konferenciji za novinare u ratnoj vladi Srbije, 22. oktobra 1999.

 

IZVOR: Predrag Popović Blog

FOTO: Arhiva

Advertisements

error: