VUČIĆ BAHATO: Ako toliko volite Kosovo preselite se tamo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u deklaraciji SPC o Kosovu nije video šta je rešenje.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u deklaraciji SPC o Kosovu nije video šta je rešenje. On je rekao da je stav Crkve, nerealan u suštini, jedna “nova okolnost i teška novost”.

U stavu SPC, Kaže Vučić, nije video rešenje, već samo to da treba da ostanemo u zamrznutom konfliktu i čekamo bolje vreme.

 

Vučić je, nakon razgovora sa nemačkim poslanikom Ginterom Krihbaumom, kazao da ceo dan razmišlja šta da kaže i odgovori tim povodom, te da odgovor, kakav god smislio, ne bi bio dovoljno dobar.

 

“Pročitao sam deklaraciju ili saopštenje više puta. Sve sam video i sve poštujem, samo nisam nigde video šta je rešenje. Da li je rešenje da sve negiramo, da budemo protiv svega, znači da imamo zamrznuti konflikt i da čekamo neko bolje vreme. Koje bolje vreme, kada nas bude pet ili tri miliona?. Kada odu svi u inostranstvo ili izgubimo stanovništvo ili svi nama pobegnu 50 godina napred”, objasnio je on.

Advertisements

 

Vučić je istakao da nema iluzuje da je moguće da svojom voljom izgura nešto što građani neće.

“Građani će doneti konačnu odluku o svemu. Našu crkvu veoma poštujem, a mislim da nijedna vlada i predsednik, a voleo bih da to pitate patrijarha Irineja, nisu pomogli toliko SPC: Mi smo dovedeni u veoma tešku situaciju, jer nemamo sada da razgovaramo o ni o čemu, ako bismo se držali onoga što je SPC donela”, podvukao je on.

 

Vučić je rekao da bi naš odgovor bio, ako bismo se držali onoga što je SPC rekla: “Razgovora nema, ‘ajde svi Albanci da živite u srpskoj autonomnoj oblasti”.

 

“To je toliko nerealno… Ne bih da kažem nijednu težu reč, nemam pravo ni smelosti. Svi govore o svetoj zemlji, samo niko neće na tu svetu zemlju da ide da živi”, naglasio je on.

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: