VUČIĆ: Amerikanci su me prevarili

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Kada Amerika bude želela dijalog, onda će Albanci ukinuti takse, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Prvu televiziju.

 

“To može da se dogodi sledeće nedelje, ako Amerikanci budu rekli, a može da se dogodi nikada, kao što Haradinaj kaže. Videćemo. Mi moramo da budemo spremni na obe opcije”, rekao je Vučić i primetio da je očigledno da Albanci ne poštuju i ne slušaju EU.

 

Povodom odluke Prištine o imenovanju Fatmira Ljimaja i Špend Ahmetija na čelo pregovaračkog tima, Vučić je rekao da Albanci prvo treba sve da vrate na pređašnje stanje, da povuku ono što su uradili, pa onda može da se nastavi dijalog, a neka biraju, kaže, koga hoće…

“Ali, neće oni sa mnom da razgovaraju. Oni su ovo sve napravili da bi rekli ‘sa dijalogom je završeno’. Oni su ovo sve naparavili da bi rekli ‘mi ćemo da guramo do kraja’. Ali, u Beogradu i centralnoj Srbiji se živi bolje nego na Kosovu, oni ne mogu da izdrže naš pritisak”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, nije da dijalog ne postoji, ali neko mora da ih obavesti da u dijalogu moraju da učestvuju, a kad učestvuju u dijalogu, onda ne mogu da uvode takse od 10 odsto.

Advertisements

 

Komentarišući stav predsednika LDP Čedomira Jovanovića da je greška što se ne nastavlja dijalog, jer je svaki dan pretnja za narod, istakao je da je on donekle upravu.

“U pravu je kada kaže da je svaki dan rizik i problem, ali nije u pravu, jer ne razume da razgovora nema, i ako razgovarate sa nekim ko ništa neće da ispuni”, ukazao je predsednik i dodao da je doveden u poziciju da odgovara na dijametralne postavke desnih i levih, ali da on mora da pronađe poziciju koja nikog od njih neće zadovoljiti, već racionalnu poziciju.

 

Upitao je kako da se razgovara, ako druga strana skoro 2.100 dana nije formirala ZSO, a uvela je taksu 10, pa 100 odsto na robu.

“Unište vam sve. O čemu da razgovaramo dok ne povuku mere”, podvukao je.

Istakao je da Beograd nije lobirao da se Prištini onemogući vizna liberalizacija, te da to ni ne može biti razlog za uvođenje mera.

 

B92

 

Advertisements

error: