VUČIĆ: Ako se ne rešimo Kosova, Albanci će nam uzeti i Vranje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da ćemo za 20 godina, ako ne budemo rešavali pitanje Kosova i Metohije, izgubiti sve.

 

– Nećete razgraničenje s Albancima? Nema problema, kažite ljudima da se spremimo da branimo Vranje za 40 godina. Zar mislite da se naši ne iseljavaju već danas. U obraćanju koje ću imati sve podatke ću izneti – rekao je Vučić, u odgovoru na pitanje kako vidi otvoreno pismo episkopa raško-prizrenskog Teodosija da bi podela teritorija dovela do iseljavanja Srba iz južne pokrajine i stradanja kulturne baštine.

 

Vučić je primetio da je najbolji odgovor na to već sadržan u novinarskom pitanju: a zar se to danas ne dešava i dodao da svetske sile i strane službe imaju istu takvu argumentaciju zašto neće etničke granice.

Advertisements

 

– Valjda je bolje nešto, nego ništa – istakao je predsednik i primetio da crkva, iako neće etničke granice, hoće da joj lažna “kosovska država” isplati 650.000 evra.

– I mnogi drugi, posebno politički protivnici zapravo neće nikakvo rešenje za Kosovo. Žele da danas budu sigurniji, a sutra? Šta ih briga… – primetio je Vučić.

 

Suština je, kako kaže, da njegovi protivnici pitanje Kosova zapravo vide kao najbolji “teren” za rušenje njegove vlasti.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: