Vojnici poručili Vulinu: Dosta sa lečenjem kompleksa, skini crno i prestani da nas brukaš!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Od kada je zaseo na mesto ministra odbrane, Aleksandar Vulin ima čudan fetiš, o kome javnost često raspravlja. Naime, poznato je da ministar koji nije služio vojsku voli da se oblači u crnu uniformu (koja je nepoznata u istoriji naših oružanih snaga) i da se u njoj šepuri pred vojskom i, još važnije, televizijskim kamerama.

 

Odakle Vulinu ideja da treba da bude u crnoj uniformi nije jasno, ali izgleda da je delu srpskih vojnika, tačnije članovima Vojnog sindikata Srbije, koji su u otvorenom pismu može se slobodno reći „oladili“ Aleksandra Vulina.

 

Sindikat navodi da je takva uniforma nepoznate namene i porekla, koju ne prepoznaju propisi Vojske Srbije, niti zakoni ove zemlje.

-Prestanite, aman da brukate slavnu srpsku uniformu! Uniforma srpskog vojnika natopljena je krvlju naših slavnih predaka od Kosova, preko Drine i Cera do Paštrika i Košara, poručuje Vojni sindikat Srbije u pismu ministru Vulinu.

Advertisements

 

Kakko se navodi u saopštenju lečenje adoloscentskih kompleksa, nastalih u vreme kada niste služili vojsku, politički zaštićeni od tada vladajuće nomenklature mogu se donekle shvatiti u besmislenim pokušajima da Vojsku Srbije pretvorite u ideopokloničku partijsku organizaciju. Besmislene naredbe o kačenju slika vođe, prećutkivanju mobinga poniženih i osiromašenih vojnika dovedenih do prosjačkog štapa, i najnovijeg protivustavnog i protivzakonitog pokušaja oduzimanja mobilnih telefona u strahu da raznorazne mahinacije i finansijske malverzacije ne dođu u javnost – ipak jesu stvar našeg unutrašnjeg nepristajanja i domen sindikalne borbe da se sve takve devastacije Vojske Srbije spreče. Konstantno i svesno kršenje zakona, od Vas i Vaših najbliži saradnika kada ne dostavljate nacrte propisa o radno-pravnom socijalnom i materijalnom položaju bukvalno gladnih vojnika je svakodnevnica.

 

GERILA.RS

Advertisements

error: