VODA GUTA SVE PRED SOBOM! Poplave uništavaju “Beograd na vodi”

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ruglo Beograda i simbol po kome će generacije pamtiti vlast SNS-a u glavnom gradu, odavno se reklamira kao super-ultra-cool-ultimativno mesto za život, novi centar grada i slično.

 

Banere sa reklama za stanove u takozvanim „kulama“ možemo da vidimo na mnogim sajtovima, a iako cene već sada dostižu astronomske cifre, treba se podsetiti da Beograd na vodi nije ni blizu svog završetka, a o useljavanju u izvikane stanove da i ne govorimo.

 

Dok propaganda mašinerija Gorana Vesića i Siniše Malog nudi ove stanove po astronomskim cenama, mi smo odlučili da stvari pogledamo iz drugog ugla.

Advertisements

 

Od kako je reka Sava poslednjih nedelja podigla nivo svog toka, usled snega koji se topi na njenim obalama, voda je ozbiljno zapretila i Beogradu na vodi. Tek što je malo porastao vodostaj Save, već su isplivali svi problemi i loša građevinska i arhitektonska rešenja ovog kompleksa.

I kao vrhunac svega, arhitekte i građevinci koje je angažovao SNS nisu mogli da se sete da ove terase na samom šetalištu nekako zaštite od visokog vodostaja. Makar su mogli da izostave štekere za struju.

 

gerila.rs

Advertisements

error: