VLASNICI KINESKE BANKE: Srbiji nudimo manje kamate, dosta su vas krali na provizijama!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dolaskom “Bank of China” očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje železare u Smederevu, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
“Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo “Hestila”, naša železara će poslovati bolje nego ikad u svojoj istoriji”, rekao je predsednik u Palati Srbija, na ceremonijii svečanog otvaranja “Bank of China”, koja koja će biti centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu.Predsednik Srbije je poželeo da se “Bank of China Serbia ad Beograd” razvija, uspešno posluje na regionalnom nivou, jer, kako ocenjuje, njen razvoj sa beogradskom adresom garantuje i razvoj Srbije.
 

“Želim vam srećan početak i uspešan rad. Dobrodošli u Srbiju u koju vas, verujem, pored razumljivog interesa za pozicioniranje u ovom delu Evrope, dovodi i iskreno prijateljstvo, ali i prepoznavanje Srbije kao države koja ima sposobnu Vladu koja će u svakom smislu spremno, operativno i stručno odgovoriti visokim zahtevima vašeg poslovanja”, rekao je Nikolić, obraćajući se predstavnicima kineske banke.

Advertisements

 

Predsednik Srbije je rekao da je “Bank of China” već aktivna u regionu, a da će se od danas koordinacija aktivnosti za ovaj deo Evrope, odnosno za Bugarsku, Rumuniju, Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru, Albaniju, obavljati iz Srbije.

 

Nikolić je istakao da se ulaganje Kine u Srbiju, nakon smederevske železare, Pupinovog mosta i infrastrukturnih projekata, naročito u oblasti energetike, saobraćaja i telekomunikacija, nastavlja dolaskom “Bank of China”.

 

“Od ‘Bank of China’ očekujemo realizaciju finansiranja izgradnje proizvodnih pogona što podrazumeva veliki broj zapošljavanja naših sugrađana. Roba proizvedena u njima biće plasirana na tržišta od više od milijardu ljudi na osnovu jedinstvenih slobodnotrgovinskih sporazuma koje Srbija ima sa Ruskom Federacijom, EU i drugim državama po preferencijalnim uslovima i bez carine”, istakao je predsednik Srbije.

KURIR

Advertisements

error: