VLADIMIR PUTIN: Nemam nameru da vladam 100 godina

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vladimir Putin ponovo je izabran za predsednika Rusije sa 76,67 osvojenih glasova, saopštila je ruska Centralna izborna komisija posle prebrojanih 99,80 odsto glasačkih listića. Putin je posle pobede izjavio je da je Rusiji neophodan iskorak napred u razvoju zemlje u svim oblastima i najavio da nema nameru da bude “do sto godina na vlasti”.

 

Ovim rezultatom Putin je potukao sopstveni rezultat osvojen na prethodnim predsedničkim izborima 2012. godine kada je osvojio 64 odsto glasova i bolje prošao nego što su predviđale ankete poslednjih nedelja.

Izlaznost na izborima bila je 67,4 odsto. Njegov najbliži rival, komunista Pavel Grudinin, osvojio je oko 12 odsto glasova.

 

“Nama je neophodan odlučan korak napred u razvoju. Mi možemo to da učinimo, došli smo do takvog nivoa da možemo da napravimo taj iskorak”, rekao je Putin u svom predizbornom štabu, nakon objavljivanja preliminarnih reultata predsedničkih izbora na kojima je apsolutni pobednik.

Advertisements

Putin, koji ima 65 godina, kazao je odgovarajući na pitanja novinara da mu je “smešno” pitanje da li će se kandidovati na nekim sledećim izborima ponovo za šefa države.

 

“Ja treba da budem ovde do sto godina? Ne!”, rekao je Putin.

On je prethodno, u centru Moskve na skupu koji je zvanično nazvan “Rusija-Sevastopolj Krim”, posvećen četvrtoj godišnjici pripajanja Krima Rusiji, rekao da je njegova pobeda “priznanje onoga što je učinjeno proteklih godina”.

“Mislim da je to, kao minimum, priznanje za ono što što je učinjeno poslednjih godina u veoma složenim uslovima – poverenje i nada naših ljudi da ćemo raditi isto tako intenzivno i odgovorno, i još produktivnije”, rekao je Putin.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: