VLADIKA ATANASIJE: Vuk Drašković je notorni ludak i izdajnik!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Za ljude poput njega i Šešelja u Hercegovini imaju posebnu reč, ali neću da je kažem, rekao je vladika.

 

Predsednik Srpskog pokreta obnove i bivši šef diplomatije Vuk Drašković, u autorskom tekstu osvrnuo se na situaciju s Kosovom i kao glavnog krivca “za najveće nacionalne tragedije” optužio Srpsku pravoslavnu crkvu.

 

Naime, “na Arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve, zaključeno je da se Kosovo ne sme priznati ni deliti, nego se mora čuvati sadašnje stanje i “čekati neko bolje vreme”.

Ako je sadašnje stanje takvo da se ono mora čuvati, zašto da čekamo bolje vreme? Čemu zaključak da Srbija ne sme priznati državu Kosovo, kada to od Srbije i niko ne traži? I da se Kosovo ne sme deliti, jer je odluka Saveta bezbednosti UN da nemapodele Kosova, niti njenog ujedinjenja sa albanijom? Prividno kucajući na otvorena vrata, Sabor je poslao poruku vlasti da zatvori sva vrata za kosovske dogovore, jer se o “svetoj srpskoj zemlji” ne sme pregovarati.

 

S druge strane, ove Draškovićeve reči nisu prošle bez reakcije iz Crkve. Oglasili su se Amfilohije Radović i umirovljeni episkop bivši zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić).

 

“Srbija je bez Kosova trup bez glave” – rečeno je na Saboru SPC.

Advertisements

Za Kosovo važi ono što piše u Psalmima: “Snaga nije u broju, snaga je u Gospodu”. Kosovo i Metohija su svetinja, to znaju svi koji imaju osećaj za istinsko ljudsko dostojanstvo, rekao je povodom cele situacije, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović.

 

– Ali, to ne razumeju ovi kojima je kosovski zavet poklonjenje smrti. To pokazuje koliko je „brozomora“ zavladala i da je vreme na površinu izbacilo ljude koji misle da su neke vođe, a ne znaju da je Carstvo Nebesko jedina realnost ovog sveta. Ali, to su shvatili Srbi na KiM i zato opstaju – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) na okruglom stolu na Bogoslovskom fakultetu Beogradskog univerziteta, komentarišući napade na SPC povodom Saborskog saopštenja o KiM, koji se izjasnio protiv nezavisnosti i podele Kosova.

 

Mitropolit je naglasio da oni koji su napadali potpisnike Apela za odbranu KiM sad treba da se suoče sa Saborom i poglavarom SPC. Prema njegovim rečima, rečenicu patrijarha Irineja da „sve što je na silu oteto može da se vrati, dok poklonjeno ne može nikada“ treba da „shvate i naši punoglavci koji ne znaju šta je narod i istinski čovek, nego sve žrtvuju debelom crevu, prihvatajući evro-američku civilizaciju koja je gora od komunizma“.

– Izdajnik i notorni ludak Vuk Drašoivić izruguje se Carstvu Nebeskom i krivi Crkvu. Sramota! Za ljude poput njega i Šešelja u Hercegovini imaju posebnu reč, ali neću da je kažem. A novi ‘titić’ rešio je da vlada kao ‘brozomora’, ali neće uspeti. Ništa ih ne slušajte. Kompromis je veleizdaja, poručio je umirovljeni episkop bivši zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić), koji je zatražio da Sabor SPC na sledećem saboru kanonizuje dvojucu monaha – Haritona (Lukića) i Stefana (Purića) ubijene 1999. na KiM.

 

IZVOR: Espreso.rs

Advertisements

error: