VLADIKA ATANASIJE RAKITA: Svi da pomognemo Vučiću!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Istrajaćemo i sačuvaćemo Kosovo i Metohiju. Molimo se Bogu da prevladaju razum i mir, kao i da nasilnici shvate „da zlo dobra nikad doneti ne može“.

 

Vladika mileševski Atanasije Rakita u prazničnom intervjuu za Kurir istakao je da je „Vaskrs dao ljudskom životu novu dimenziju – dimenziju večnosti“.

– Hristos je pokazao da je smrt izgubila moć, on je isceljivao bolesne. Ovo znanje bitno je svima nama koji smo sada na krstu i velikim iskušenjima, posebno po pitanju Kosova i Metohije. Posle vaskrsenja Hristovog, put kojim hodamo jeste put pobede. Pravi odnos prema Vaskrsu je iskrena radost, bez obzira ne sve nedaće.

Advertisements

 

Država vodi borbu za očuvanje Kosmeta u granicama Srbije. Šta još učiniti?

– Naš predsednik Aleksandar Vučić i oni koji sarađuju s njim, bore se u izuzetno teškoj situaciji. Treba svi da mu pomognemo u tome, jer je to zajednička tema. Mi smo na tom prostoru sada, a i šire, ponovo na krstu – doživljavamo raspeće. Nije nam prvi put da prolazimo kroz raspeće i treba da se podsetimo da smo prolazili uspešno. Mislim da ćemo istrajati i sačuvati KiM. Mi u Crkvi molimo se Bogu za sve žitelje KiM i za ceo svet, da prevlada razum u ljudskim životima i mir u međuljudskim odnosima, kao i da nasilnici shvate „da zlo dobra doneti ne može“.

KURIR

Advertisements

error: