VILANDER: Novak može biti i bolji od Federera!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Sve se menja u ovom životu, pa tako i Vilanderove izjave o Novaku Đokoviću.

 

Legendarni švedski teniser Mats Vilander, sada stručni konsultant na Eurosportu analizirao je novonastalu borbu između Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala za primat u svetu tenisa.

 

– Naravno da je sada sve u brojkama, a one glase 20, 17 i 13, dakle Rodžer je najbolji. Dok su sva trojica i dalje aktivni, to će biti jedino merilo. Ali, videćemo kakav će bilans biti za tri godine. Šta ako budu sasvim izjednačeni ili neko ima samo jedan više? Hoće li to biti presudna stvar? – istakao je Vilander za Novosti i nastavio:

 

– Novak je kompletirao zlatni masters, ali to nije trenutno njegov najveći adut. Drugi put u karijeri je obnovio trku za Rafom i Rodžerom. U prošlosti je već bio iza njih, stigao ih i prestigao. Ako to uradi dva puta, ima velike šanse da se smatra najboljim. Dovoljno je da osvoji sad Ju-Es open i dva slema u 2019. Eto ga opet u trci. Da, svi viču “vau” kada Federer pogodi volej, impresionirani su brzinom Nadalovih vinera. Ali, Rodžer završava karijeru, Rafa je isto stariji i fizički je njegova igra mnogo zahtevnija. Nole je taj koji verovatno poslednji ostaje na terenu.

Advertisements

 

U Srbiji navijači kao da imaju selektivni sluh i stalno čuju samo negativne komentare u analizama. Ali, njegova koleginica Barbara Šet se naslušala priča o velikom Novaku.

 

– Da postoji svetski rekord u tenisu, Đoković bi ga držao. Prvi je to ostvario Rod Lejver sa kalendarskim slemom. Novak je postavio drugi, jer je u jednom trenutku držao sve četiri titule, ali na svim podlogama – podseća Vilander da je legendarni Australijanac slavio 1969, kada su se Ju-Es open i Melburn igrali na travi – opet je bivši švedski as uzdigao Noleta.

 

AUTOR TEKSTA: Espreso.rs / FOTO: Montaža

Advertisements

error: