VILA ZLA U SRCU SBIJE! U ovom objektu se dogovaraju i diluju naši političari!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Telegraf vas vodi u razgledanje jedne od najluksuznijih rezidencija Vlade Srbije koju su koristili Karađorđevići, zatim čelnici KPJ, pa premijeri SR Jugoslavije, SCG i Srbije.

 

Rezidencija predsednika Vlade Srbije u Tolstojevoj 2A nazvana vila “Bokeljka” mesto je gde su se donosile važne odluke za Srbiju i gde su ugošćavani mnogi zvaničnici iz evrope i sveta- Telegraf.rs vas vodi u razgledanje ovog istorijskog zdanja, koje svojim izgledom pleni i oduševljava.

 

Vila “Bokeljka” sagrađena je 1936. i nalazi se u vlasništvu Republike Srbije. Ceo kompleks vile, zajedno s kućom, prostire se na površini od jednog hektara, dok sama vila ima 1.700 kvadrata.

Ona je radna rezidencija premijera i u njoj niko ne stanuje. U prošlosti su je republičke i savezne službe koristile za smeštaj i prenoćište visokih zvanica iz sveta.

 

U prizemlju ovog zdanja nalazi se velika sala za sastanke s nekoliko kancelarija, a od velike sale drveno stepenište vodi ka spratu.

Advertisements

 

Vila ima 14 soba i nekoliko salona, na spratu se nalazi najveći deo soba i sve imaju zasebno kupatilo i nalik su hotelskom smeštaju. “Bokeljka” ima veoma lep vrt s divnim zelenilom i drvećem, kao i prelepim travnjakom, koji se posebno održava.

Ova zgrada je pripadala porodici Karađorđević, a nju je kralj Aleksandar I Karađorđević za života prepisao maloletnom kraljeviću Tomislavu.

 

Princ Tomislav se nadao da će mu ona, kad mu je bilo omogućeno da se vrati u zemlju, biti vraćena, ali je u njoj tada živeo visoki funkcioner Komunističke partije Jugoslavije, pa od toga nije bilo ništa.

U Tolstojevoj 2A je svojevremeno održan i prvi sastanak posvećen rekonstrukciji prethodne Vlade, ali i sastanak o usvajanju platforme za KiM. U ovom zdanju na Dedinju vodili su se poverljivi razgovori i između članova kabineta Mirka Cvetkovića, dok su se u vili u nekoliko navrata okupljali i lideri DOS-a.

IZVOR; TELEGRAF.RS

Advertisements

error: