VESIĆ: Svi da slušamo šta kaže Vučić, tako će i da bude!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zamenik gradonačelnika Beograda i visoki funkcioner SNS Goran Vesić smatra da je poslednji trenutak da se uđe u resavanje kosovskog problema, jer je našeg naroda na KiM sve manje, kao i da je važno da čitavo društvo stane iza Aleksandra Vučića i pomogne da se izbori najbolje rešenje za Srbiju.

 

Pitanje statusa Kosova i Metohije je pitanje statusa Srbije. Kao država moramo da dođemo do trajnog rešenja. Možemo da se sporimo oko visine poreza, pravca u kome se razvija ekonomija, ali ne oko Kosova. Na tom pitanju svi treba da stanemo iza Vučića – ukazao je Vesić u intervjuu za Blic.

 

Legitimitet
On je istakao i da je Vucić dobio skoro 56 odsto glasova na izborima, da je drzavnik sa najvećim legitimitetom u novijoj istoriji i da ima politčki legitimitet da pokrene rešenje kosovskog čvora.

Advertisements

On kaže da je Vučić odgovoran predsenik koji zna da Srbija mora da ima definisane granice, ali da u ovom trenutku niko ne zna kakvo rešenje će biti na stolu.

 

– Ono što je Vučićeva zasluga je da se prvi put od 1999. godine o Kosovu priča u centrima moći – Berlinu, Briselu, Vašingtonu, Moskvi, i da su svi svesni da moraju da uvaze i srpski interes. Do sada je bilo samo vaše je samo da priznate, a sada je sve ponovo na stolu – ističe Vesić.

 

Na pitanje da li je realno da do sledeće godine dođemo do resenja, Vesić kaže da je za Srbiju važno da Vučić iskreno pokušava da dođe do rešenja.

 

AUTOR TEKSTA: Republika.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: