VESIĆ: Pravimo akvapark u Beogradu da se ljudi mogu kupati

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar finansija Siniša Mali koji je od početka uključen u priču oko ove investicije otkriva da će fudbalski stadion biti multifunkcionalnog karaktera.

 

Nacionalni fudbalski stadion moći će da primi 60.000 navijača, prostiraće se na 35 hektara, a sa pratećim objektima i sadržajima na ukupno 430 hektara. Ta parcela koja se nalazi u Surčinu sada je poljoprivredno zemljište i u narednom periodu biće pretvorena u građevinsko.

 

Ministar finansija Siniša Mali koji je od početka uključen u priču oko ove investicije, otkriva za “Blic Biznis” da će fudbalski stadion biti multifunkcionalnog karaktera, da su u toku pregovori sa renomiranim svetskim kompanijama iz različitih delatnosti, koje u okolini stadiona hoće da ulože značajan novac, kao i da ceo koncept podrazumeva kombinaciju ulaganja u industriju, turizam, tehnologiju, zabavu, kulturu i gradnju stambenog kompleksa.

 

– Pre nego što smo ušli u celu priču, uradili smo analizu koje sve zemlje u okruženju imaju nacionalne stadione i videli da Albanija i Budimpešta završavaju, svoj kao i da ga Rumunija već ima. Pošli smo od toga da je sport odavno prestao da bude samo sport i da je reč o velikom biznisu posebno ukoliko govorimo o fudbalu. Naš cilj je sa sa Nacionalnim stadionom, kroz sportske događaje i sportske manifestacije promovišemo Srbiju ali i da istovremeno zađujemo od turizma i stanih investicija – ocenio je Mali za “Blic Biznis”.

Advertisements

 

U budžetu za ovu godinu je predviđen novac za projektovanje stadiona. Ministar kaže da će se sa radovima krenuti vrlo brzo kao i da se završetak očekuje za dve i po do tri godine.

 

– To i nije toliko velika investicija koliko koristi treba da donese. Ceo koncept treba da se zove “Stadion siti”, a to podrazumeva mnogo toga. Plan je da u okviru stadiona napravimo ceo grad. Biće tu izložbeni sajmovi, prostor za kulturu i koncerte, akvaparkovi, ali i tehnološki park koji uključuje dolazak velikih svetskih trgovačkih lanaca. Već pregovaramo sa kompanijma IKEA i KAUFMAN a koje su vrlo zainteresovane da se nađu u okviru celog kompleksa. Biće tu i jako mnogo poslovnog prostora kao i kompletan stambeni blok – kaže Mali i dodaje da će sve to biti privatne investicije koje država neće subvencionisati. Zamenik gradonačelnika Beograda Vesić potvrdio je da je u planu da se u gradu pravi akvapark.

 

IZVOR: Blic.rs

FOTO: Tanjug

Advertisements

error: