VESIĆ: Ove novine što napadaju Vučića treba zabraniti!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

List “Danas” objavljivanjem karikature u kojoj je uporedio predsednika Srbije Aleksandra Vučića s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom i Jozefom Gebelsom pokušava da podigne tiraž vređanjem predsednika Srbije, što je nedopustivo, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

– To je stalni pokušaj da se naprave tenzije u društvu i da se pokaže kako je ovo društvo nedemokratsko, a pritom rade šta god hoće i nikavih posledica nemaju za to. E, to je ova karikatura – rekao je Vesić za televiziju Pink.

Prema njegovim rečima uporediti bilo kog političara ili čoveka s Hitlerom i Gebelsom neverovatno je, i zapitao se šta bi se desilo u Nemačkoj da izađe takva strana.

 

– Pa te novine bi bile zabranjene istog časa. A šta bi se desilo da to uradite u nekoj drugoj zemlji Zapadne Evrope. To je neverovatna situacija u kojoj jedan niskotiražni list pokušava da podigne svoj tiraž provokacijama – rekao je Vesić i dodao da je to dokaz kakve medijske slobode vladaju u Srbiji.

Advertisements

 

Ipak, kako kaže, njega je više iznenadilo saopštenje medijskih udruženja, navodeći kao primer saopštenje UNS-a u kojem se navodi da su satira i karikatira “nedodirljivi”, da u njoj može da se napiše “šta god hoćete”, kao i da “oni koji napadaju, ne razumeju suštinu karikature”.

– Šta to znači? Da sutra mozete da naslikate slike silovanja ili nekog ubicu i da pohvalite nešto što se desilo i da je to onda u redu. To je posledica takvog mišljenja – rekao je Vesić.

 

Kako je rekao, mnogima su u Srbiji puna usta kako nema medijskih sloboda, a takve karikature se objavljuju ne samo danas već se ponavljaju i za to nema nikakvih posledica.

 

INFORMER.RS / PINK

Advertisements

error: