VESIĆ: Otvaram kancelariju u Briselu da lobiram za interese naroda

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetiće Brisel 13. i 14. maja, gde će na panelu “Evropa u mom gradu – moj grad u Evropi” govoriti o viziji razvoja Beograda i predstaviti najznačajnije gradske projekte, saopštila je gradska uprava.

 

Vesić će u Briselu boraviti na poziv nemačke fondacije Konrad Adenauer i posetiće Evropsku kancelariju Nemačkog saveza gradova i opština i kancelarije gradova Berlin i Frankfurt na Majni.

 

Kako se navodi, delegacija Beograda imaće sastanke i u Evropskoj komisiji.

Vesić je rekao da većina gradona iz Evrope ima svoje kancelarije u Briselu kako bi lobirali u Evropskoj komisiji za svoje projekte, a da iz Srbije svoju kancelariju ima samo Vojvodina.

Advertisements

 

“Grad Beograd je nezadovoljan podrškom koju dobija od EU za svoje projekte, ali krivica za to je na nama i našoj neorganizaciji. Ruku na srce ovu podršku, nikada nismo ni imali, ali ponavljam za to je najviše kriv Beograd”, rekao je Vesić i dodao da će zato posetiti kancelarije nemačkih gradova i upoznati se sa načinom njihovog rada.

 

Otvaranje kancelarije Beograda u Briselu, kako je rekao, biće sprovedeno u dve faze, odnosno da će predstavnik grada provesti oko godinu dana u jednoj od nemačkih kancelarija kako bi naučio da lobira za projekte, a da će potom Beograd otvoriti svoju kancelariju.

 

Autor Vesti: N1 Srbija

Foto: Tanjug

Advertisements

error: