VESIĆ: Napraviću groblje za kućne ljubimce u Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce, za koje će na jesen biti raspisan tender.

 

– Iz budžeta Grada Beograda za ovaj projekat izdvojen je 101 milion dinara posredstvom Direkcije za građevinsko zemljište, a nalaziće se u Bloku 51, uz Ulicu surčinski put. Radovi će trajati od rane jeseni pa do kraja godine, tako da početkom 2020. godine građani mogu da očekuju prvo groblje za kućne ljubimce – rekao je Vesić i dodao da je svestan problema koji vlasnici imaju ukoliko im ugine kućni ljubimac.

 

Vesić je ukazao i na problem fekalnog otpada kućnih ljubimaca po ulicama i najavio da će kazne za vlasnike ubuduće biti daleko veće nego danas.

Advertisements

 

– U gradu se najveći broj vlasnika ljubimaca ponaša odgovorno i vodi računa o svojim ljubimcima. Postoje, međutim, i neodgovorni vlasnici, zbog čega će biti uvedeno obavezno čipovanje ljubimaca i uzimanje DNK, na osnovu čega će se utvrđivati krivica i određivati kazna – rekao je Vesić, saopštila je Gradska uprava.

 

Vesić je zaključio da će se rigorozno sankcionisati svi koji svoje ljubimce vode bez povoca i puštaju u gradske parkove, iako su za njih otvoreni posebni parkovi za ljubimce.

 

PINK

FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: