VESIĆ: Ja ću da čuvam napuštenu decu u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas više odluka, među kojima je i odluka o osnivanju Prihvatilišta za decu kao jedinstvene samostalne ustanove socijalne zaštite u nadležnosti grada.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će novi prostor u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari biti otvoren početkom 2019 godine i da će imati “sve što je potrebno za normalan život” dece koja su socijalno ugrožena, poput dece sa ulice.

– Vreme je da Grad preuzme brigu o deci sa ulice. Obezbedili smo novi prostor većeg kapaciteta i bolje uslove za boravak korisnika ali i za kvalitetniji rad zaposlenih – rekao je Vesić i dodao da u toku godine kroz postojeće prihvatilište prođe između 400 i 700 dece uzrasta od sedam do 18 godina iz svih kategorija sistema socijalne zaštite.

 

Odbornici su usvojili i izmene i dopune više planova detaljne regulacije, među kojima je i Plan regulacije područja između auto-puta Beograd-Novi Sad, saobraćajnice T6, Ulice cara Dušana i naselja Nova Galenika gde će po rečima zamenika gradonačelnika početi izgradnja prvih 1.000 stanova za pripadnike bezbednosnih službi, bruto površine 100.000 kvadrata.

Advertisements

 

Usvojena je i Odluka o podizanju spomenika kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću koji će biti smešten na prostoru između Predsedništva Srbije i Skupštine grada.

Odbornici su usvojili i dopune Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda kojima se gradskim opštinama omogućava da dozvole sugrađanima da u šalter sale i uslužne centre uvode manje pse na povocu a mačke u transporterima.

 

Usvojena i Odluka o regulisanju starog duga zakupaca poslovnog prostora na kojem je nosilac prava svojine Grad Beograda, a kojom je predviđeno da se dužniku koji izvrši jednokratno izmirenje starog duga, otpiše deo duga u iznosu od 40 odsto.

Navodeći da je Grad preuzeo poslovne prostore od opština 1. januara 2017. godine, zamenik gradonačelnika je dodao da je zatečen nenaplaćeni dug od 3,5 milijardi dinara.

– Reprogramom ovih dugova pokušavamo da naplatimo deo potraživanja, odnosno da omogućimo dužnicima da pod povoljnim uslovima reše dugovanja – kazao je Vesić.

 

PINK.RS

Advertisements

error: