VERUJETE? VUČIĆ: Idemo ka prosečnoj plati od 1000 evra

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

“Imamo problema, odoše nam medicinske sestre”, kazao je Vučić za TV Pink i istakao da slične probleme imaju i mnoge druge zemlje i da kod nas to nije izraženo u tolikoj meri ali jeste problem.

 

– Razgovarao sam sa predsednicom Estonije i ona mi je rekla, počeće da se vraćaju kada plata bude 1.000 evra. Mi nismo blizu toga, trebaće nam godine – kazao je Vučić, ali i dodao da je u mestima Srbije gde je najviši standard priraštaj najmanji.

Vučić je gostujući na Pinku rekao da je po tom pitanju ova godina bila jedna od nauspešnijih i podsetio da je pre sedam godina, za vreme prethodne vlasti, prosečna plata iznosila 331 evra, dok je ovog oktobra bila 423 evra.

 

Kako je rekao, u decembru bi trebalo da bude 445 evra, što je za oko 30 ili 31 odsto više nego pre sedam godina.

 

– U martu očekujemo, zbog povećanja plata u javnom sektoru i minimalca rast od 8,6 odsto, to jest da će plate biti oko 460 ili 465 evra, što je uvećanje više od 35 ili 36 odsto. Da li je dovoljno, naravno da nije. Nadao sam se da će biti biti 500 evra, ali uprkos merama fikskalne konsolidacije imamo povećanje koje će biti za samo 35 evra manje od toga – naveo je Vučić.

Advertisements

Kazao je da je minimalna zarada u Srbiji bila 2011. godine svega 161 evro, dok je sada 228 evra.

– To je velika razlika, ali treba minimalac da bude još viši i mi ćemo ići da bude 250 evra naredne godine, a kasnije i na 300 evra – naveo je predsednik Srbije.

Zahvalio je sindikatima na podršci i dodao da je predsednik SSSS Ljubisav Orbović razumeo nameru države.

 

Vučić je rekao da su i pencije uvećane i da je sada prosečno mesečno primanje 227 evra i da mora i dalje da se povećava, kako bude napredovala ekonomija.

Kazao je da je zato zahvalan Kinezima i Francuzima zbog preuzimanaj RTB-a Bor i aerodroma “Nikola Tesla”, kao i drugima koji su investirali u Srbiji.

 

blic.rs / Foto: Printel

 

Advertisements

error: