VELJOVIĆ I BOŽOVIĆ kriju KRIMINALCE U SRPSKOJ POLICIJI, NIKO NE REAGUJE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekadašnji direktor policije i bivši glavni policijski inspektor dva puta se nisu odazvali pozivu Višeg tužilaštva da dođu i svedoče o otmici Novaka Stevanića.

 

BEOGRAD – Nekadašnji direktor policije Milorad Veljović i bivši glavni policijski inspektor Vladimir Božović mogli bi da pomognu u prikupljanju dokaza protiv osumnjičenih za otmicu Novaka Stevanića (22), ali se oni već dva puta nisu odazvali pozivu na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu.

 

Kako Kurir nezvanično saznaje, istražitelji veruju da bi oni svojim svedočenjem mogli da pomognu u razotkrivanju počinilaca prve otmice „zemunskog klana“, koja se dogodila pre 20 godina u Beogradu.

– Svedok koji je nedavno saslušan ispričao je da su Stevanića otela tada tri aktivna policajca. Ispostavilo se da je jedan od njih pokojni svedok-saradnik Zoran Vukojević Vuk, drugi je u međuvremenu otišao u penziju, a treći je i dalje aktivan.

 

Određena saznanja prikupljena tokom prethodnih godina upućuju da bi Veljović i Božović kao nekadašnji visoki funkcioneri MUP mogli da budu korisni svedoci, jer navodno imaju određene informacije o policajcima i njihovim šefovima – otkriva izvor Kurira.

Advertisements

Prema njegovim rečima, neobično je što se oni nisu pojavili već dva puta, ali napominje i da će im pozivi ponovo biti upućeni.

– U istrazi je već saslušan pukovnik policije Boro Banjac, koji je nekadašnji načelnik UBPOK. Međutim, on je ispričao da nikad nije radio na tom slučaju i da je o otmici Novaka Stevanića čuo samo iz medija i od prijatelja. Rekao je i da je, koliko mu je poznato, na tom slučaju radila gradska policija – kaže izvor Kurira.

 

Podsetimo, Novak Stevanić bio je otet, mučen i opljačkan 22. avgusta 1997, a nekoliko meseci kasnije mladić je izvršio samoubistvo.

– U tužilaštvu su već saslušavani svedoci-saradnici protiv „zemunskog klana“ Ljubiša Buha Čume i Dejan Milenković Bagzi, ali najveći značaj za postupak do sada ima ono što je rekao bivši član kriminalne grupe koji služi dugogodišnju zatvorsku kaznu u zatvoru Zabela. On je nedavno otkrio tužilaštvu imena policajaca koji su oteli Novaka – otkriva izvor iz istrage. Prema njegovim rečima, taj svedok otkrio je i da su novac, oko 150.000 tadašnjih maraka i veću količinu zlata, policajci i njihovi šefovi podelili među sobom, kao i da se Dušan Spasojević žalio da su sve morali da daju „kerovima iz policije“.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: