VELIMIR ILIĆ: Naprednjaci i Vučić ne da kraduckaju nego OTIMAJU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

„Nova Srbija će na na beogradskim izborima podržati Aleksandra Šapića i njegovu listu. On je najveća korist za građane Beograda“ rekao je Velimir Ilić u intervjuu za Danas.

 

– Kao odgovorni ljudi smatramo da rezultatima koje je ostvario kao predsednik opštine Novi Beograd može najviše da doprinese razvoju celog grada. Takvu odluku doneli smo zbog Beograđana i Beograda, bez dobijanja bilo kakvog mandata i bilo kakvih usluga zauzvrat, kaže za Danas Velimir Ilić, lider Nove Srbije, pozivajući Beograđane da ne rasipaju glasove na male stranke i da ukoliko ne žele da podrže Šapića, da glasaju za druge dve velike liste Dragana Đilasa ili Dragana Šutanovca. Ilić kaže i da neće u kampanju sa Šapićem, jer je on sposoban sam da ide u kampanju – Kaže Ilić.

 

Mnogi u očekivali da će Nova Srbija podržati Dragana Đilasa, odlučili su da ne daju materijala medijima da okrenu ranije reči lidera Velimira Ilića i zloupotrebe ih.

 

– Svesno nisam ni išao u bilo kakvu koaliciju sa Draganom Đilasom, jer sam znao da će režimski mediji da zloupotrebe moje ranije izjave o Đilasu i da će krenuti u hajku ko je kome šta rekao pre desetak godina. Znao sam da bi podrška Đilasu bila kontraproduktivna za njega. Šta god da sam govorio o njemu dok smo bili politički neistomišljenici, mislim da je Dragan Đilas za Beograd uradio mnogo više nego Siniša Mali i Goran Vesić. Đilas je mala beba u odnosu na ovo što danas rade ovi koji vode Beograd.

 

Na konstataciju danaprednjaci tvrde da je Đilas uglavnom trošio pare iz budžeta, bez vidljivih rezultata, Ilić staje u odbranu nekadašbnjeg gradonačelnika Beograda.

 

– On je uradio nekoliko kapitalnih objekata u Beogradu, most na Adi, Kineski most, zajedno smo gradili obilaznicu oko Beograda, naselje Stepa, naselje Ribar, a to je oko 7.000 stanova. Za razliku od njega, najkapitalniji objekat koji su uradili naprednjaci je rasveta, jelka, fontana na Slaviji i krečenje nekoliko zgrada. Most kod Vinče nisu pipnuli, Prokop takođe, nisu izmestili Železnicu oko Kalemegdana, metro nije pipnut. Samo se šminkalo u krugu dvojke i danonoćno to promovisalo na njihovim medijima – kaže on.

Advertisements

 

Teške izjave na račun Đilasa koje je nekada izgovarao i koje se vrt4e na Pinku objašnjava činjenicom da nisu istomišljenici.

 

– Sa Đilasom je bilo sukoba i problema, ali i saradnje. To je politika i nije bitno šta je ko o kome rekao, već šta sada ko može da učini kako bi došlo do promena u Beogradu. Tu priču gura Željko Mitrović, ali bilo bi lepo da pusti šta je sam govorio dok je bio u JUL-u, šta je govorio za Vesića i Malog, ili šta je Vučić govorio za njih i oni za njega. Kada bi mi sada zavrteli šta je Vučić sve rekao protiv svojih koalicionih partnera i šta su oni rekli za njega, to bi bio tek cirkus.

 

Smatra da je ovo najprljavija kampanja do sada.

– Ovo je najprljavija kampanja koju sam ikada video, jer su za naprednjake ovi izbori biti ili ne biti. Oni se grčevito bore da opstanu po svaku cenu, jer će se u protivnom obelodaniti, primera radi, koliko je njihovih funkcionera napravilo hotele na Kopaoniku. Gde god da prođeš Kopaonikom, čuješ, ovo je Batin, Mikin, Žikin, Perin hotel. Svi to znaju. Neka kažu zašto je projekt Obrenovac – Surčin išao bez tendera, neka kažu kako se finansirao Beograd na vodi i na koji način su se iz Koridora prale pare. Kako je ugovorena fabrika za preradu vode koja još nije isprojektovana.

Kaže da se danas krade više nego ikad.

– Nemoj više da mi pominju neka kraduckanja, to je periferija. Danas nema kraduckanja, ali oni mnogo kradu, kradu lopatama i to će se saznati kad-tad. Moraće jednom da dokažu poreklo imovine kad padne Beograd i kada gradom zavlada jedna demokratska vlast.

 

Vestionline

 

Advertisements

error: