VELIKI SKANDAL U VRŠCU: Doktorka kažnjena jer NEMA ČLANSKU KARTU SNS-a!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dr Danilo Mitrović v.d. direktor Opšte bolnice u Vršcu doneo je rešenje 6. februara o smeni načelnice ginekologije i akušerstva dr Tatjane Vešović uz obrazloženje da „loše organizuje rad u službi“. U usmenom obrazloženju naveo je da je to od njega traženo, jer dr Tatjana Vešović „previše priča“ i „previše je politički angažovana“, saopštila je Demokratska stranka u tom gradu.
Jedini razlog za smenu sa mesta načelnika, dr Tatjana Vešović vidi u tome što nema člansku kartu SNS-a.

– Insistiranje da se smenim sa mesta načelnika motivisano je isključivo političkim razlozima, što je sramota za ovu Bolnicu u kojoj se nikada do sada nije politička podobnost stavljala ispred stručnosti. Razlog za moju smenu vidim u tome što sam na čelu jednog od najboljih gradskih odbora Demokratske stranke koji bez straha i sa puno argumenta kritikuje apsolutnu vlast koju SNS vrši u Vršcu.

Advertisements

FOTO: TANJUG

Ubeđena sam da je neposredni povod za moju smenu što smo pre neki dan između mnogobrojnih nepravilnosti u radu lokalne samouprave, razotkrili i aferu u kojoj SNS vrši pritisak na sportske klubove i ucenjuje ih da skupljaju ‘sigurne glasove’ za podršku predsedničkom kandidatu naprednjaka, jer u protivnom neće dobiti pare iz budžeta za svoje normalno funkcionisanje- dodala je na kraju dr Tatjana Vešović.

 

Ko će biti novi načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Vršcu ostaje da se vidi u narednim danima, navodi DS, jer za sada niko od lekara ne želi da se prihvati načelničke funcije jer su svi članovi lekarskog kolegijuma Službe ginekologije potpisali podršku dr Tatjani Vešović i istakli da su „zadovoljni radom, organizacijom, kolegijalnošću i požrtvovanošću načelnice“.
Služba ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Vršcu pohvaljena je kao jedna od najboljih u kontroli koju su sproveli Ministarstvo zdravlja Srbije i Sekretarijat za zdravstvo Vojvodine.

Takođe, portal www.bebac.com ocenio je vršačko porodilište najvišim ocenama, koje je svrstano u prvih pet u Srbiji.

 

IZVOR: BEBAC.COM / OPOZICIONAR.COM

Advertisements

error: