VELIKA GREŠKA! Zbog problema sa kvarom Mercedes opoziva čak 12,000 vozila

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Trolitarski V6 agregati na modelima GLE43 AMG i GLE43 AMG Coupe se mogu iznenada ugasiti tokom kočenja.

 

Mercedes-Benz je iz tog razloga objavio da povlači određen broj ovih modela generacije 2016/1017 kojima je potrebno softversko ažuriranje. Sudeći po kompaniji, vozila koja će biti povučena imaju aggregate čiji softver ne odgovara trenutnim specifikacijama.

U zavisnosti od situacije na putu, softver koji se nalazi na tim agregatima može da izazove njihovo gašenje, na primer, baš pre nego što se vozilo zaustavi. Moguće je da i veliki napor motora u kombinaciji sa nedovoljnim ubrzanjem može dovesti do toga da se motor ugasi i da se pokrene u ECO modu.

Advertisements

Mercedes objašnjava da taj problem nastaje zbog konstantnog pelaženja u niže brzine tokom kočenja, i da tada brzina rada motora može da padne ispod minimuma. Međutim, izgleda da kompanija već ima spremno rešenje za taj problem.

Ljudi iz kompanije Mercedes navode da taj problem može dovesti do potrebe da se motor ručno restartuje, a ako se vozač nalazi u saobraćajnoj gužvi, to oduzima dosta vremena i može dovesti do povećanja rizika i saobraćajnih nesreća, što je upravo razlog zbog kojeg se povlače određeni modeli.

Tih 12.322 vozila će dobiti softversko ažuriranje ne samo na motoru, već i na transmisiji, potpuno besplatno, naravno.

 

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Auto.blog.rs

Advertisements

error: