VEČERAS PROTESTI PROTIV VUČIĆA – Ustali gradovi širom Srbije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Večeras se u 18h održavaju veliki protesti građana i opozicije u Beogradu pod sloganom “Hajde da se prebrojimo”. Ovo je aluzija na komentar predsednika Vučića da neće dati ostavku sve da na ulice izađe i pet miliona građana.

 

Mnoge poznate ličnosti napravile su akciju “I ja sam jedan od pet miliona”. Za sada nije poznato da li su protesti u potpunosti politički ili je jedan deo i građanske organizacije.

Nije poznato takođe ni ko će držati govore ali se zna da je iz nekoliko gradova Srbije krenulo nekoliko autobusa i kolona vozila ka Beogradu u želji da se pridruže protestima u prestonici.

Zanimljivo je takođe da šredsednik Vučić ni ovog puta nije razmatrao slanje pripadnika Žandarmerije na ulice.

Advertisements

 

Među gradovima u kojima postoji organizovan odlazak za Beograd su kako saznajemo; Čačak, Užice, Valjevo, Zaječar, Novi Sad, Jagodina, Vranje, Pirot, Leskovac ali i Subotica (mada ovaj podatak nije proveren u potpunosti).

U planu je da se protesti prošire širom Srbije a da ne budu lokalizovani samo u Beogradu, međutim to može da nastane jedino ukoliko večeras bude veliki broj protestanata na ulicama Beograda.

 

U policiji su nam rekli da nema posebnih mera bezbednosti, da su pripadnici policije u civilu pristuni uvek na skupovima ali i da je bezbednost građana zasigurna jer MUP ima mehanizme kako da zaustavi eventualno nasilje.

 

Dnevni Žurnal / FOTO: Montaža

 

Advertisements

error: