VANREDNO STANJE U SRBIJI! Gromovi zapalili šume, ruše se putevi u Kuršumliji i Požegi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nevreme praćeno obilnom kišom zahvatilo je danas posle podne Požegu, a grom je izazvao požar na tri objekta i deo grada je bez struje, javila je Radio-televizija Srbije.

 

Kako je preneo RTS, vatrogasci su na terenu i intervenišu, a poplavljeni su podrumi i prizemene prostorije desetina kuća.

Reka Djetinja se izlila u pojedinim delovima opštine, u naselj u Zelenac, a pojedini lokalni putevi su neprolazni zbog velike količine vode.

Saobraćaj je otežan.

Na području Požege je za manje od jednog sata palo skoro 40 litara kiše po kvadratnom metru.

U Priboju vanredno zbog poplava,reke odnele štalu, kravu…

Nevreme praćeno obilnim padavinama, koje je u četvrtak uveče zahvatilo Priboj, pričinilo je ogromne štete na putnoj infrastrukturi u ruralnom delu opštine, zbog čega je jutros proglašena vanredna sutucija.

U Štabu za vanredne situacije Priboja kažu da je šteta pričinjena na infrastrukturi u dve trećine opštine i da je najteža situacija u selu Sastavci, gde su nabujala Sutjeska i Kasidolski potok, odneli dva mosta.

Advertisements

Sve što je bilo pored nabujalih potoka i reka je uništeno. U selu Obarde, od udara groma izgorela je štala, dok je u domaćinstvu Miće Novakovića u selu Zamršten bujica odnela štalu, kravu, garažu i automobil.

Predsednik Skupštine opštine Priboj, Boris Mrdović, izjavio je da su svi opštinski funkcioneri i službe, kao i radnici javnih i komunalnih preduzeća od jutros na terenu, kako bi se utvrdila pričinjena šteta, i saniralo ono najhitnije.

Mrdović je rekao da je regionalni put Priboj – Pljevlja, u mestu Sastavci, zahvaljujući preduzeću „Putevi Užice“, privremeno osposobljen, kao i put Priboj – Kasidol.

„Sve ekipe preduzeća „Putevi Užice“ i Javnog preduzeća Direkcija za uređenje građevinskog zemljišta Priboj, su na terenu kako bi sanirali posledice nastale nevremenom“, rekao je Mrdović i dodao da je štab u stalnom zasedanju.

 

(Kurir.rs/Beta)

Advertisements

error: