UŽASNA PLJAČKA SRBIJE! Mira Marković odnela u Rusiju čak 4 milijarde dolara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Diplomata Dušan Bataković otkrio da mu je ruski ambasador, na pitanje zašto Markovićevu čuva vojska, odgovorio: „Da ste vi doneli četiri milijarde dolara, i vas bi čuvala“

BEOGRAD – Informacija da je Evropska komisija ukinula uredbu kojom je zamrznuta imovina članovima porodice Slobodana Miloševića nije dotakla udovicu bivšeg predsednika Jugoslavije, jer, kako kaže, imovinu u EU nikada nisu ni imali. Upravo ta tvrdnja podgrejala je priču da je porodica Milošević famozne kiparske milijarde, kojima se nikada do kraja nije ušlo u trag, prebacila u Rusiju.

O tome je nedavno govorio i diplomata Dušan Bataković, koji je otkrio da je Markovićeva u Rusiju unela čak četiri milijarde dolara. Zato, kako kaže, i ne treba da čudi što je već 11 godina u izbeglištvu u Moskvi, gde je zaštićena kao „beli medved“.

Opustošena zemlja

Advertisements

– Miloševićeva žena živi u zaštićenom objektu koji je neka vrsta „ruskog Karađorđeva“, gde je štiti ruska vojska. Pitao sam jednog ruskog ambasadora kako to da Miru Marković u Moskvi čuva vojska, da ona živi u jednom zaštićenom vekolikom objektu, ne baš kao Karađorđevo, ali povećem, van grada i da je čuva vojska. Sžaljivo me je pogledao i rekao mi: „E, dragi kolega, da ste vi doneli četiri milijarde dolara u Rusiju, i vas bi čuvala vojska“. Kad podvučete crtu, u pitanju je jedna velika državna pljačka – ispričao je Bataković.

– Srbija je više pokradena nego što su pokradene najkorumpiranije zemlje u Africi. Ako izmerite količinu novca koja je izneta iz ove zemlje, iz ove bogate zemlje, videćete da je zapravo u pitanju organizovana pljačka – rekao je on u emisiji „Ćirilica“. Advokat Borivoje Borović ide korak dalje i tvrdi da je porodica Milošević u Rusiju u stvari iznela 14 milijardi dolara.

– Prema tvrdnjama bivše vlasti, oni su, preko svojih kurira, izneli prvo na Kipar, pa u Rusiju, 14 milijardi dolara. Oni sad tamo, u Moskvi, žive u svojim feudima, a njihovi kuriri su danas ovde najbogatiji tajkuni – kaže Borović pitajući se zašto više niko ne insistira na izručenju Mire Marković i Marka Miloševića.

 

KURIR

Advertisements

error: