UŽAS OD RASIPANJA! Guvernerka TABAKOVIĆ potrošila naših 87.000 evra na OBLAČENJE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jorgovanka Tabaković naručila uniforme za „poslugu“ za čak 11 miliona dinara, a muškarci se više ovajdili od žena.

 

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković je po bahatosti i besmislenim nabavkama prevazišla samu sebe – bacila je čak 87.000 evra građana Srbije na „poslugu“! Ona je za toliki novac poreskih obveznika naručila uniforme za oko 100 radnika obezbeđenja, protokola, ali i konobara i kuvara!

Nije poznato koliko se tačno radnika ovog proleća uvuklo u ganc novu garderobu, pošto guvernerka Tabaković nije želela da odgovori na to pitanje. Međutim, ako je verovati pravilniku o sistematizaciji radnih mesta u NBS, ove poslove obavlja nešto više od 100 zaposlenih, što znači da je za oblačenje svakog od njih potrošeno više od 800 evra!

Advertisements

Ako uzmemo u obzir podatak da je prosečna plata u Srbiji u martu iznosila 47.814 dinara, računica pokazuje da je Tabakovićeva za uniforme spiskala čak 225 zarada!

Srpska monetarna Pepeljuga ponovo je pokazala da ne haje mnogo za stezanje kaiša, već dokazuje po ko zna koji put da ima majčinski odnos prema svojim radnicima, jer im je nakon sportskih aktivnosti, ginekologa i kožnih grudnjaka obezbedila i majice, košulje, džempere, pantalone, jakne, kravate, cipele i sandale.

Međutim, ovog puta Tabakovićeva nije bila milostiva prema svima, već su blagodeti njene lake ruke za trošenje budžetskih para imali prilike jedino da osete radnici angažovani na poslovima obezbeđenja, protokola, prevoza i ugostiteljskih usluga, i to daleko više muškarci od žena. Dame je šefica počastila samo sandalama i cipelama, pokojom bluzom i kaišem, dok na muškarcima nije štedela ni na raznovrsnosti garderobe, a ni na količini.

IZVOR: ESPRESO.RS

Advertisements

error: