UŽAS! Islamski terorista uhapšen na granici BIH – SRBIJA, planirao da stigne do Beograda!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Granična policija BiH uhapsila radikalnog pripadnika ISIS Enesa Mešića, koji je pokušao da ilegalno uđe u Srbiju. Mešić, koji je u Sarajevu osuđivan zbog pomaganja teroristima, kod sebe imao 5.000 evra i obeleženu kartu Beograda

Granična policija BiH uhapsila je u utorak radikalnog islamistu, pripadnika ISIS Enesa Mešića prilikom pokušaja da ilegalno pređe granicu i uđe u Srbiju!

Opasni džihadista uhapšen je u mestu Rudo, a kod sebe je imao 5.000 evra i obeleženu kartu Beograda, zbog čega nadležni sumnjaju da je nameravao da organizuje terorističku akciju u Beogradu!

Kako saznajemo, Enes Mešić je zadržan u pritvoru i predat je bosanskoj Agenciji za istragu i zaštitu (SIPA). Mešić je jedan od najradikalnijih islamista u regionu, a prošle godine u oktobru osuđen je u Sarajevu na tri godine zatvora zbog učestvovanja u akcijama ISIS na sirijskom ratištu. Na slobodi je čekao poziv na odsluženje kazne i bio je pod nadzorom SIPA.

Advertisements

Sanela Dujković, portparol Granične policije BiH, kaže da je Mešić uhapšen u trenutku kad se spremao da nelegalno pređe granicu između BiH i Srbije. Akcija hapšenja izvedena je na benzinskoj pumpi u mestu Rudo.
– U istočnoj Bosni, na području Rudog, priveden je radikalni islamista Enes Mešić, pripadnik Islamske države, u pokušaju da ilegalno pređe granicu sa Srbijom i ponovo se priključi toj terorističkoj organizaciji. Mešić je predat u nadležnost državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jer je u pitanju osoba koja je bila na popisu onih koji se nalaze pod prismotrom zbog najtežih krivičnih dela – ističe Dujkovićeva.

Za šta je osuđen Enes Mešić

Kako prenose sarajevski mediji, Mešić je ranije živeo u zatvorenoj islamskoj selefijskoj zajednici u Gornjoj Dubnici kod Kalesije i smatra se za najradikalnijeg pripadnika tog pokreta. Uhapšen je u akciji “Damask” 2014.
godine zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizam, da bi 31. oktobra 2016. godine bio osuđen na tri godine zatvora. O kakvom čoveku je reč svedoči i podatak da je 2013. godine pokušao da obreže svoju suprugu Amelu B. (22), kojoj je naneo teške povrede genitalija!

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže za Informer da je i naša policija učestvovala u akciji hapšenja opasnog džihadiste.

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: