UŽAS! Đukanović naredio rušenje srpske crkve u Crnoj Gori

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocenio je danas da će objekat koji je na vrhu planine Rumije postavila Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve morati da bude uklonjen, budući da je nelegalan.

 

– Ovo što se desilo ovih dana je nezakonito, inspekcija je izašla na lice mesta, konstatovala stanje stvari, donela zapisnik, zapisnik nisam imao prilike da vidim, ali verujem da će se ići u pravcu uklanjanja svega što je u međuvremenu urađeno na tom objektu. Verujem da će ići i prekršajne i krivične prijave ako za to bude bilo uslova, a naravno, to govori i u prilog činjenici da će objekat morati da se ukloni – rekao je predsednik Vlade CG.

 

Premijer je ocenio neprimerenim i nepotrebnim da Mitropolija crnogorsko-primorska verske objekte gradi na nelegitiman i nezakonit način, gde god to bilo – na Rumiji ili na drugim delovima teritorije Crne Gore.

Advertisements

 

– Kao što za svakog građanina važe planska dokumenta i procedure koje ta planska dokumenta sadrže, to mora važiti i za Mitropoliju crnogorsko-primorsku. Njihovo duhovno i svetovno opredeljenje ne može biti razlog niti može biti činjenica koja će ih osloboditi od primene zakona. Čudi me da je mitropolit Amfilohije dozvolio jednu takvu aktivnost i nastavak nelegalnih, nelegitimnih radova na crkvi na Rumiji, koja je prethodnim rešenjem Ministarstva uređenja prostora proglašena nelegalnim objektom – rekao je predsednik Vlade.

 

Odgovarajući na pitanje novinara kada bi moglo biti očekivano uklanjanje objekta, predsednik Marković je rekao da nema razlike između bilo kog nelegalnog objekta u zemlji i da c´e to biti procenjeno kada se budu stvorili uslovi.

 

IZVOR: INFORMER.RS  / FOTO: Nepoznato

Advertisements

error: