UŽAS! “Boki 13” podvodio decu kod Ramuša Haradinaja

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Bojan Jovanovski – Boki 13, koji je u Severnoj Makedoniji uhapšen zbog milionskog reketa, najverovatnije je umešan i u organizovanje elitne prostitucije, devojke (možda i dečake) podvodio je čak i Ramušu Haradinaju.

 

Ovo je šokantno saznanje do koga je istragom došla makedonska policija posle hapšenja Jovanovskog na grčkoj granici 15. jula ove godine. U mobilnom telefonu Bokija 13 nađena je sumnjiva, šifrovana prepiska s bliskim saradnicima Haradinaja, a pretpostavlja se i da su Boki i Ramuš bili u direktnom kontaktu preko jednog pripejd broja, piše Informer.

Izvor iz istrage, visokopozicionirani pripadnik makedonske policije, kaže da je besan što je istraga poruka zaustavljena, i to po naređenju iz vrha vlasti u Skoplju.

 

– Jovanovskom su oduzeti mobilni telefoni, tablet i laptop. U mobilnom telefonu nađeno je više sumnjivih SMS i Vajber prepiski sa visokopozicioniranim ljudima u vlasti u Prištini. Sumnjamo da je u pitanju elitna prostitucija, sve ukazuje na to, ali istraga je zaustavljena još krajem jula, navodno da se ne naruše dobri odnosi sa Kosovom – navodi izvor.

Advertisements

– Boki 13 bio je na vezi sa čovekom koji važi za glavnog operativca Ramuša, koji mu završava važne i privatne poslove. Sa njim je razmenjivao poruke koje upućuju na sumnju u elitnu prostituciju. Takođe, kolege iz službi bezbednosti sumnjaju da je Jovanovski preko jednog pripejd broja bio u vezi i direktno sa Haradinajem, ali to je nemoguće dokazati… Ono što je sigurno jeste da je Boki sa Ramušovim čovekom razmenjivao indikativne poruke – tvrdi izvor.

 

Na pitanje da konkretno otkrije o čemu se radi, izvor otkriva jednu od prepiski.

– Krajem decembra prošle godine, posle nekoliko kurtoaznih poruka, Jovanovski je Ramušovom čoveku poslao ovakvu poruku: “Drug, šaljem ti tri komada za R. Super su.” Sutradan uveče Haradinajev čovek odgovara Bokiju: “Tomato je odličan. Hvala.”- Sad treba biti mnogo naivan pa misliti da je Jovanovski iz Skoplja slao Ramušu Paradajz! Biće da je nešto drugo… A na sumnju u elitnu prostituciju navodi nas još najmanje dvadesetak poruka koje su razmenili i koje čak ukazuju na podvođenje maloletnih dečaka, najverovatnije romske nacionalnosti! O tome još ne mogu da pričam, mnogo je opasno – navodi sagovornik.

 

Kurir.rs / Foto: AMG / Roddia

Advertisements

error: