UŽAS BEZ KONTROLE! U sred Zemuna izgrađena nelegalna džamija, niko ne sme ništa!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Zemun Polju za danas je bila planirala akcija uklanjanja nelegalno izgrađenog verskog objekta koji je podigla Islamska zajednica.

 

Kako prenosi “N1”, zbog velikog broja građana koji su sprečavali izvršenje odluke, od akcije se odustalo.

Predstavnici svih komunalnih službi i veliki broj policije sa maricama kao i saobraćajna policija, građevinske mašine i pauk su se rano jutros okupili ispred tog objekata.

Predstavnici Islamske zejednice razgovarali su sa predstavnicima opštine Zemun i zemunske policije kako bi se veliki broj dece, žena i mladih, koji se protive rušenju, izmestio iz objekta i kako bi se krenulo u sprovođenje odluke opštine.

Ipak, do toga nije došlo pa je odlučeno da se akcija odloži a razgovori nastave na “višem nivou”.

Advertisements

Pripadnici Islamske zajednice su parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta i ne dozvoljavaju prilaz ni policiji ni predstavnicima opštine. Policija je te automobile oko 9 časova uspela da pomeri sa strane i omogući prolaz.

Kako prenosi “N1”, gradnja ovog objekta je počela 2014. godine.

Imam je, u obraćanju okupljenima, pozvao sve da ostanu mirni, poručio da će na tom mestu ostati “koliko god da je potrebno” i dodao da i oni čekaju dogovor na višim nivoima.

Vernici su se i prethodnih dana okupljali ispred objekta. Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef. Zejnulahu, još juče je pozvao muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja.

IZVOR: ZEMUNSKE NOVINE

Advertisements

error: