Uvešću Beograđanima kanalizaciju do 2030. godine

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U narednih deset godina nijedna kuća u Beogradu neće biti bez kanalizacije, a cilj je da se sva fekalna voda prerađuje kako ne bi zagađivala reke, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

On je prilikom obilaska radova na izgradnji kanalizacije u okolini Obrenovca kazao da je bilo potrebno stvoriti preduslove da se taj posao sprovede u nekoliko faza.

– Oko 740 kuća u okolini Obrenovca će za godinu dana imati kanalizaciju – rekao je Vesić i dodao da nije moguće ništa uraditi preko noći i da je bilo potrebno ozbiljno planiranje.

 

Takođe je dodao da je problem što trećina grada nema kanalizaciju, a da i iz onih delova grada koji je imaju, dve trećine vode ide direktno u Savu i Dunav.- Zato će jedan od naših sledećih projekata biti da se završi fabrika za preradu otpadnih voda u Obrenovcu kako bi sve fekalne vode dolazile u fabriku i tu se prerađivale – istakao je Vesić.

Advertisements

Takođe počinje i prva faza izgradnje te fabrike u Velikom selu, koja će pokriti deo grada u kome živi milion i po građana.

 

– To je skupa investicija, ali ćemo rešiti kompletnu kanalizaciju i ispuštanje fekalija u reke – dodao je on, i naglasio da se takođe završava projektovanje fabrike otpadnih voda u Batajnici, a potom i u Ostružnici…

Zamenik gradonačelnika je kazao da je aktuelna vlast četiri puta više novca uložila u prigradske opštine za razliku od prethodne.

 

– Moramo da vodimo računa o prigradskim opštinama kako bi građani imali iste uslove i da rešimo sve probleme kao što to činimo u centralnim opštinama – rekao je Vesić.

 

Informer.rs

Foto: Tanjug

Advertisements

error: