USTAŠA RAZBESNEO SRBE! STIPE MESIĆ: Nadam se da će moj prijatelj Haradinaj na slobodu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Priština — Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je da se nada da će “njegov prijatelj” Ramuš Haradinaj uskoro biti na slobodi.

 

Nakon razgovora s kosovskim premijerom Isom Mustafom, Mesić se u Prištini sastao s rukovodstvom Alijanse za budućnost Kosova, prenosi RTK2.

On je rekao da se u Hrvatskoj s pažnjom prate dešavanja posle Haradinajevog hapšenja.

“Takođe sam upoznat oko svih detalja nakon hapšenja mog prijatelja Ramuša Haradinaja, za koga se nadam da će se uskoro naći na slobodi”, istakao je Mesić.

Advertisements

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru u četvrtak, 2. marta, će saopštiti na javnoj sednici odluku povodom zahteva Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja zbog sumnje da je izvršio ratne zločince na Kosovu i Metohiji.

Mesić na snimku tvrdi da je taj logor korišćen ne do kraja Drugog svetskog rata, nego sve do 1947. godine – što tvrde i istorijski revizionisti okupljeni na ekstremnoj desnici.

On govori i da je to bio “radni logor”, da su ljudi poslati u Jasenovac time bili su “praktični spaseni”, jer je dolazak u Jasenovac značio da neće biti pobijeni, već korišćeni kao radna snaga.

Mesić kaže i da bi u Jasenovac trebalo dovesti “svetsku komisiju” koja bi utvrdila “pravu istinu”.

 

IZVOR: B92

Advertisements

error: