USTAO JE NAROD! Hiljade Srba protestuje na Kosovu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbi u severnom delu Kosovske Mitrovice na miran i dostojanstven način okupili su se ispred zgrade Evropske unije kako bi izrazili svoj protest sa merama Prištine usmerene protiv Srba na Kosovu i zatražili od zvaničnika iz Brisela da reaguju.

 

Kako se uverio Espreso.rs na licu mesta građani mirno protestuju ispred zgrade, a cela zona oko nje je blokirana. Oni nose parole u kojima traže reakciju EU na mere Prištine, kao i srpske zastave.

Član kriznog štaba Srpske liste Slavko Simić ocenio je da Srpska lista organizuje miran protest i da nastavlja mirnu borbu da se suprotstave politici Prištine i da će ukoliko se ta politika ne promeni Srpska lista sigurno preduzimati dalje korake koji će “racionalni i u skladu sa situacijom”.

Advertisements

 

On je rekao da se u severnom delu Kosovske Mitrovice organizuje miran protest protiv institucija Prištine koje “nameću poreze i sprovode hapšenja i rade sve ono što Srbi nisu zaslužili posle toliko godina i pružene ruke i pomirenja”.

 

“Najveće naše oružje će biti mir i mirni protesti, a sa druge strane imaćemo ljude koji će pokušati da nas isprovociraju i nastave sa odlukama koje bi dovele u pitanje egzistenciju Srba na Kosovu i Metohiji. Dakle, imaćemo miran protest i u skladu sa situacijom donosićemo odluke uz pomoć Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića” rekao je Simić.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: