USTAJ SRPSKA OMLADINO! BEOGRADSKI STUDENTI udarili na Soroševe omladince!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Studenti iz organizacije Alternativa su juče održali performans protiv Inicijative mladih za ljudska prava, NVO finansirane direktno od strane Soroša.

 

Ovo je prvi performans u okviru borbe protiv NVO koje su finansirane iz inostranstva, a konačni cilj je usvajanje zakona koji bi regulisao transparentnost finansiranja i rada ovih organizacija. Prenosimo njihovo saopštenje i par fotografija sa jučerašnjeg performansa.

 

Stari Latini bi rekli “ Nomen est omen “ , ali to se ne može primeniti na Inicijativu mladih za ljudska prava. Ne dajte da Vas njihovo ime zavara, jer iza ovog imena-paravana čuči najgori autošovinizam. Njihova borba za ljudska prava se odnosi na sve, samo ne na Srbe. Verovatno su se vremenom poistovetili sa svojim finansijerima i umislili da su Amerikanci, pa za njih Srbi verovatno i nisu ljudi. Frojd kaže da je ovo identifikovanje sa agresorom plod straha, a možemo reći da su naše kolege iz Inicijative mladih za ljudska prava svoj strah dobro unovčile jer su njihove veze sa Sorošem i njegovim finansijama praktično javne i poznate svima.


Umesto da svoju mladost i stečeno znanje stave na raspolaganje svojim sunarodnicima i stvore bolju Srbiju u kojoj će mladi ostajati, a stari bolje živeti i uživati u zasluženom odmoru, jedan deo ( marginalan doduše ) naše omladine želi nešto drugo. Njima su drugi krivi za sve probleme, a nikada nisu ni pomislili da se aktivno uključe i rade na stvaranju bolje Srbije. Oni su spremni da za šaku dolara prodaju sve, od prijatelja, preko naroda i dostojanstva do Srbije.

 

Na svojoj koži smo, kao i mnogi drugi narodi, osetili zapadnu borbu za “ širenje demokratije “. Po istom šablonu, nakon bombi koje NATO poseje po suverenim državama, poput pečuraka niču raznorazne NVO koje pokušavaju da nas “ osveste “ i zaostalo društvo približe takozvanim zapadnim vrednostima. Pa tako na sajtu Inicijative mladih za ljudska prava možemo videti, da je za njih, Kosovo nezavisna država. Uz to imaju i verziju svog sajta, pored srpskog i engleskog i na albanskom jeziku.

Advertisements


Verovatno su oličenje demokratije i zapadnih vrednosti, njihovi prijatelji sa Kosova i Metohije, radikalni Albanci koji Tačija i Haradinaja nazivaju izdajnicima, jer su previše blagi prema Srbima. Možemo samo zamisliti kako bi oni Srbe na Kosovu i Metohiji naučili demokratskim vrednostima. Njihov aktivizam nema dodirnih tačaka sa borbom za ljudska prava. Ponašaju se krajnje totalitarno, svako drugačije mišljenje je zabranjeno, dele etikete svima koji se ne slažu sa njihovim stavovima, a ne libe se ni da poput jurišnih odreda prekidaju manifestacije koje im se ne sviđaju.

Glavni problem za nezadovoljstvo ove marginalne skupine mladih su “ srpski desničari, haški optuženici i primitivni srpski mentalitet“. Zapravo, možemo reći da im je problem sve što je srpsko jer oni otvoreno sarađuju sa albanskim desničarima-separatistima sa Kosova i Metohije, za njih nisu problem albanski, hrvatski ili muslimanski haški optuženici, nije problem ni kršenje međunarodnog prava i otvorena agresija NATO pakta, problem je Srbija.

Ovom prilikom pozivamo nadležne da donesu zakon koji će regulisati aktivnost i finansiranje ovih grupacija i tako jednom i za sva vremena stati na put širenju stranih uticaja preko njihovih plaćenih marioneta.

 

Dosta je bilo onih koji nas ponižavaju i gaze, koji se deklarativno zalažu za ljudska prava, a svojim aktivnostima gaze dostojanstvo i prava većine. Ukoliko je novac jedina stvar koja ih pokreće, mi smo spremni da im pomognemo i da podelimo svoje skromne studentske džeparce sa njima. Ma koliko se ne slagali i ma koliko nas oni mrzeli, ne želimo da gledamo bilo koga da se ponižava za koru hleba, a pljuvati i blatiti sopstvenu kulturu, tradiciju i narod za šaku dolara je najveće poniženje koje možemo zamisliti.

 

 

(nacionalist.rs)

Advertisements

error: