USPON JOVIČIĆA IZ BORČE: Autolimar iz SRS prešao u SNS pa postao predsednik

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Malo ko zna pravi razvojni put predsednika opštine Palilula. Pokušali smo da preispitamo prošlost Aleksandra Jovičića uz njegove najbolje poznanike i prijatelje.

 

Jovičić danas važi za mladog i ambicioznog političara. Iako nema ni 40 godina, vrlo brzo se dokazao kod Vučića kjoš tokom predsedničke kampanje 2012. godine.

Mladi Aleksandar nije baš imao sjajan početak života. Kao izbeglica morao je da beži iz ratne zahvaćene Bosne. Tačnije iz Srebrenice. Početkom 90-ih njegovi su se doselili u naselje Borča u okolini Beograda. Uostalom kao i većina izbeglica iz BIH, Kosova i Hrvatske.

 

Postoje priče komšija da je kao mlad imao problema sa školovanjem pa je preko oca izučavao i zanat kao automehaničar, tačnije kao autolimar. Iako je tako, u njegovim zvaničnim biografijama, ovaj detalj ne stoji nigde. Ovu tezu je najviše iznosio kontroverzni novinar Predrag Popović, nekadašnji glavni novinar Vučića iz perioda radikala i urednik Pravde.

Popović danas iznosi sav prljav veš naprednjaka sa leve obale Dunava (uključujući i Borče).

Jovičić je navodno karijeru započeo u SPO pa posle i u Radikalnoj stranci, koja je u ranijem periodu bila dosta uticajna u Borči. Ipak smenom vlasti, Jovičić je prešao u SNS još dok je predsednička kampanja trajala (2012. godina).

Advertisements

Ovo i ne čudi jer je i Dragoslav Šolak ( SNS ) karijeru započeo u stranci Mlađana Dinkića i Velje Ilića. Danas je on predsednik Skupštine Palilula ali i glavni “pajtos” Jovičića na samoj opštini Palilula. I on je iz “onih krajeva”.

 

Tada je predvodio omladince i čekao u redu da dobije svoju prvu funkciju. Zajedno sa aktuelnim ministrom policije ali i šefom Kancelarije za KIM, Markom Đurićem.

Tokom poslednjih parlamentarnih izbora i lokalnih (opštinskih) dobio je poverenje Vučića i postavljen je za predsednika opštine Palilula. Gde je i danas. Iako postoji dosta kontroverzi oko toga da li je on bio najbolji izbor iz SNS-a a ovi opštinu, glasači izgleda nisu imali sumnju. Jovičić je pobedio sa većinskim glasovima, verovatno zbog uticaja Andreja Vučića na taj deo Beograda i okoline.

 

I tako je bivši (navodno) autolimar, izbeglica iz Borče i preletač iz SRS postao predsednik jedne od najvažnijih opština u Beogradu. Kakav će biti na toj funkciji ostaje da se vidi, da prođe vreme.

 

Izvor: Dnevni Žurnal – Mirko Mioč

Advertisements

error: