Politika privatnosti

Redakcija Dnevnog Žurnala Vam želi omogućiti jasan uvid u sve ono što bi se moglo ticati Vaše bezbednosti i sigurnosti.

 

Ovde Vam predstavljamo neke najosnovnije informacije o principima našeg rada u skladu sa novim evropskim GDPR zakonom koji je stupio na snagu 25. maja 2018. godine.

 

 

Portal Dnevni Žurnal NE PRIKUPLJA vaše IP adrese i ne prati Vašu aktivnost na internetu ukoliko se ne odnose na naš portal. Naši serveri nalaze se u saveznoj američkoj državi Arizoni, kompanija koja održava servere briše osnovne podatke o našim posetiocima i oni se ne koriste za dalje namene. Kompanija “NC Hosting” kontroliše se zakonima Sjedinjenih Američkih Država.

 

Podaci koje skupljamo su sledeći:

– Domen i IP adresa
– Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem sajtu
– Vreme pristupa i dužinu posete
– Strane koje posećujete
– Ukoliko ste linkovali naš portal sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta
– Ukoliko nam sami prosledite informacije

 

Nemamo uvid u Vaše ime, prezime, pravu fizičku adresu, brojeve telefona niti uvid u Vašu istoriju u pretraživaču, bankovne račune niti posete ka drugim sajtovima.

 

IP adrese koje su zabeležene u našim privremenim statistikama služe  SAMO za analiziranje poseta na našem sajtu. Kako bi znali kada i u kolikom broju nas je neko posetio iz određene države.

 

Ne prikupljamo detaljne podatke o Vama niti pratimo Vaše dalje aktivnosti na internetu.

 

Na našem portalu korisnici nemaju opciju da se uloguju samim tim ne prikupljamo ni Vaše email adrese.

 

Našim korisnicima samo omogućili da koriste VPN servise kako bi čitali naše vesti, što znači da imate potpunu anonimnost identiteta, u takvim slučajevima naše statistike neće moći da tačno odrede iz koje države dolazite.

 

Ne nudimo korisnicima ostavljanje komentara na naše vesti samim tim trećim stranama poput fejsbuka, google ili pojedinih pluginova zabranili smo pristup Vašim podacima i Vaša poseta biće poznata samo nama.

 

Ukoliko ste i dalje zabrinuti za svoju bezbednost možete nas kontaktirati na email redakcije kako bismo Vam detaljno obrazložili na koji način rešavamo IP adrese i podatke.

 

POSEBNO OBAVEŠTENJE: U toku analiziranja možemo saznati sa kojim uređajem ste posetili naš portal. Tačnije sa koje vrste uređaja kao što su mobilni telefoni, kompjuteri ili tablet računari, ipak ne dobijamo informacije o vlasnicima i njihovim ličnim podacima sa tih uređaja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: