UREDNIK “NEDELJNIKA”: Šešelj zarobljen u devedesetim, vreme je za penziju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Urednik “Nedeljnika” Veljko Lalić rekao je da je jučerašnji incident koji je u Skupštini izazvao Vojislav Šešelj neverovatan skandal i da lider radikala treba da razmisli o povlačenju sa političke scene.

 

“Ljudi su od Šešelja već navikli na svašta, ali u poslednje vreme to je nepojmljivo ponašanje, vređanje poslanika… treba da razmislji o tome da ode u penziju”, kazao je Lalić.

Istakao je da je u kontekstu dočekivanja gostiju, zanimljivo kako najveći srpski nacionalisti kao da ne znaju da su srpski vojnici sahranjivali autrijske vojnike u ratu i po tome bili poznati.

 

“A kad pogledate gde je Šešelj branio Srbe, i ti ekstremni nacionalisti, tu Srba nema”, kazao je.

Advertisements

Lalić je rekao da bi Šešelj trebalo da se zapita kako je neki Srbin u Borovu selu, ili širom Hrvatske, ili srpski novinar koji radi u Hrvatskoj, dočekao tu vest.

 

Govoreći o reakciji hrvatske delegacije, koja je zbog incidenta napustila Srbiju, on je ocenio je da su odnosi Hrvatske i Srbije na tabloidno nivou i da će se ova priča “pumpati u medijima narednih nekoliko dana”.

“Odnosi Srbije i Hrvatske tapkaju u mestu i uglavnom služe za skupljanje poena kod populista u obe zemlje i zato se i desio ovaj incident”, kaže.

 

Šešelj je zarobljen “vremenu devedesetih”, on uživa i misli da skuplja neke poene. “Ali neće mu to doneti nikakve poene, a neverovatno je da 2018 pričate rečnikom iz 92. i treba da razmisli o penziji”, ponovio je Lalić.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: