UREDNIK N1 TELEVIZIJE: Nikada se nećemo prodati Vučiću

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Direktor programa televizije N1 Jugoslav Ćosić izjavio je u Novom danu, povodom četvrtog rođendana naše kuće, da će N1 ostati kritička televizija koja zastupa interes javnosti, i da će teška pitanja postavljati svima – i vlasti i opoziciji.

 

Ćosić je istakao da je cilj oduvek bio da TV N1 bude izuzetno informativni kanal, i da misli da smo u tome uspeli.

“Verujem da smo opravdali očekivanja gledalaca, ali i naših investitora koji nas bezuslovno podržavaju”, kazao je on.

 

Podsetio je, ipak, da TV N1 nije imala prijateljski doček i da se dan danas suočava sa pritiscima i etiketama.

“To je rezultat činjenice da ne mogu da nam ospore profesionalnost. Bilo je i ranije podela na režimske i nezavisne medije, ali tako brutalnih obračuna sa medijima koji nisu bliski vlasti nije bilo”, podsetio je on i dodao da se svaki put kad iz vrha vlasti dođe ocena da smo “CIA televizija” ili “američka televizija”, umnoži broj pretnji na društvenim mrežama.

Istakao je i da predsednik Aleksandar Vučić nije originalan u kritikama nezavisnih medija, i da aktuelna vlast, kao i prethodne, intimno nije u stanju da prihvati nezavisno novinarstvo.

“To nije fer, ali se N1 uprkos tome ponaša fer i profesionalno. Mi ćemo se boriti za poštovanje, tražićemo respekt. To je praksa iz Evrope i celog civilizovanog sveta – političari treba da povećaju prag tolerancije, da trpe kritiku”, objasnio je Ćosić.

Advertisements

 

Kazao je i da predsednik Vučić i ministri u Vladi Srbije redovno dobijaju pozive da gostuju na N1, ali da je Vučićev odgovor da neće da gostuje, a odgovor ostalih da ne mogu da gostuju.

“To je jedna jednostavna strategija – neću da dođem, jer mi se tvoj program ne dopada, a ako mene nema, ti nisi objektivan, ti si opoziciona televizija. Ali, ne mogu da nas izbegnu na pres konferencijama, naši novinari su tamo i postavljaju pitanja. Naše vesti su objektine i izbalansirane, a debalans u gostovanjima nije naša odgovornost”, poručio je on.

 

Ćosić je dodao i da TV N1 nije mnogo simpatična ni opoziciji, i da ima puno njih koji imaju frustraciju, jer ne mogu da naručuju intervjue i pitanja.

“Imamo jednostavan pristup, teška pitanja postavljamo svima – i vlasti i opoziciji (…) Televizija N1 zastupa javni interes i ona je kritička televizija, mi kritički razmatramo”, objasnio je Ćosić i istakao da TV N1 nije spremna da pravi kompromise kojima bi se narušio taj princip.

Direktor programa TV N1 naveo je i da donošenje odluka u programu nije arbitrarno, već da naša kuća ima uređivačku politiku koje se svi drže.

 

“Nikada nisam dobio konkretan primer neke priče koju smo uradili, od bilo koje institucije, u kojem je bilo moguće dokazati da smo se postavili neobjektivno”, rekao je on.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: