UREDNIK EKSPRESA: Vučićev kum mi poslao policiju da me hapse, zastrašili mi decu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pozvan sam da se sutra u 10 javim u MUP Novi Beograd na saslušanje – napisao je Kovačević na svom Fejsbuk nalogu.

Novinar i bivši urednik portala Ekspres Antonije Kovačević izjavio je da je policija večeras pokušala da ga uhapsi.

– Pre 15 minuta policija je došla da me hapsi po nalogu Vučićevog kuma Gorana Veselinovića, vlasnika lista Ekspres, čoveka koji mi je pre nekoliko dana uručio otkaz i izbacio me na ulicu zbog benigne svađe sa kolegom.

– Rasplakali su mi ćerku i nisu hteli da izađu dok im bivša žena nije dala moj broj telefona. Pozvan sam da se sutra u 10 javim u MUP Novi Beograd na saslušanje. Ne znam šta mi se sprema i šta mogu da očekujem, nisam više pametan. Pozivam sve kolege koje ovo vide i cuju, one koji mogu i smeju, da sutra dođu ili pošalju svoje ekipe ispred MUP-a (iza parkinga Merkatora).Ako se ne vidimo posle, znaćete sta je… – napisao je Kovačević na svom Fejsbuk profilu.

On je naveo i da mu je pre nekoliko dana uručen otkaz zbog benigne svađe s kolegom.

Portal Udruženja novinara Srbije objavio je ranije da je Kovačeviću i zameniku glavnog i odgovornog urednika Ekspre glavni i odgovorni urednik Ivan Cvejić dao otkaze, što su njih dvojica i potvrdiili.

Oni su izjavili da im je Cvejić dao otkaze bez prethodnog obrazloženja ili bilo kakvog upozorenja, a povod za ovakav potez Cvejića je, kako kažu, svađa između njih dvojice.

Advertisements

– Tačno je da smo skoro kolega Kovačević i ja imali nesuglasice i da smo jednom ušli u raspravu u vezi sa tekstom koji je objavljen na sajtu, a za koji sam ja mislio da šteti ugledu ’Ekspresa’, ali to nikako ne može biti razlog za otkaz. Takve rasprave su u redakcijama normalne i uobičajene. Nisam prethodno dobio upozorenje od Cvejića, samo mi je danas uručen otkaz. Nisam stigao ni da pogledam rešenje – rekao je Bečejić.
Antonije Kovačević rekao je za UNS da smatra da je, nakon godinu i po dana, otkaz dobio iz bizarnih razloga.

– Mislim da je ovo dobro iskorišćen povod za otkaz. Ne mislim da je to stvarni razlog. Pre tri meseca mi je ukinuta kolumna koju sam u ovom listu pisao. Tada mi je rečeno ’da je mnogo pametovanja i da bi bilo dobro da ne pametujem mnogo’. Ne znam da li je razlog ekonomski ili politički, obrazloženje od Cvejića nisam dobio, niti sam pozvan na razgovor da vidim o čemu se radi i šta se desilo. Cvejić mi je samo rekao da sam dobio otkaz, bez ikakve najave, upozorenja, kako treba po Zakonu. Nije ovo prvi put, nekoliko kolega je već u ovom listu dobilo otkaze nenajavljeno i bez obrazloženja – rekao je Kovačević, koji je tad naglasio i da će tužiti Ekspres zbog otkaza.

 

(Espreso.rs / Kurir)

Advertisements

error: