UPOZORENJE! Arapski Etihad bankrotirao u Evropi – uskoro se gasi i Air Serbia!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Avio-kompanija Er Berlin bankrotirala je nakon što je glavni akcionar Etihad objavio prestanak finansiranja, prenosi „Associated Press“.

 

Kako pišu, iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva saobraćaja saopšteno je da će avio-kompanija dobiti zajam u iznosu od 150 miliona evra kako bi za sada mogla da nastavi sa obavljanjem letova. Ipak, prema saopštenju Er Berlina, nakon što je Etihad povukao sredstva za finansiranje kompanija je došla do zaključka da za njen dalji opstanak „više ne postoji šansa“.

 

Takođe, kako bi nastavilo sa restrukturiranjem, Er Berlin je u lokalnom sudu u Berlinu podneo zahtev za privremeni postupak nesolventnosti, saopšteno je iz Lufthanse. Prema navodima Lufthanse, ta kompanija i nemačka Vlada podržaće napore Er Berlina za dalje restrukturiranje. Time će se osigurati da svi avioni koji trenutno lete u floti Er Berlina i koji su pod ugovorom o lizingu za Eurovings i Austrian nastave da opslužuju letove.

Advertisements

 

Kako stoji u tom saopštenju, Lufthansa je trenutno u pregovorima sa Er Berlinom po pitanju preuzimanja dela Er Berlin grupe i u procesu istraživanja mogućnosti zapošljavanja dodatnog osoblja.

 

Tim povodom je iz Etihada rečeno da je Er Berlinu u ranijim slučajevima kada se suočavao sa izazovima održavanja likvidnosti pružana znatna podrška, kao i tokom programa restrukturiranja u proteklih šest godina. Takođe, u aprilu ove godine Etihad je obezbedio 250 miliona evra dodatnih sredstava za Er Berlin i pružio podršku u iznalaženju strateških opcija za dalje poslovanje.

 

N1 TELEVIZIJA uradila je poseban osvrt na to da je Etihad kompaniji ostao samo još jedan projekat u Evropi a to je Air Serbia kao i da će ovaj projekat takođe propasti u dogledno vreme.

 

Izvor: TangoSix /dnevnizurnal.com

Advertisements

error: