UPLAŠILI SE SRPSKOJ SAJA! Stotine Albanaca podnelo zahtev za prekid državljanstva

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Više od 325 građana Prizrena podnelo je zahtev za odricanje od državljanstva Kosova, a direktor opštinske administracije u Prizrenu Iljir Baldedaj rekao je da je ova brojka alarmantna, prenosi portal Kos sev.

“Za mene je ova brojka uznemirujuća. Toliki broj građana Prizrena je prošle godine zatražio da se odrekne državljanstva Kosova. S druge strane, broj zahteva za upis državljanstva Kosova bio je simboličan – samo 14 zahteva,” rekao je Baldedaj za TV “Prizreni”.

Baldedaj je dodao da bi broj zahteva građana za odricanje od državljanstva trebalo da uznemiri i kosovsku vladu.

Advertisements

Hrvatski vojni analitičar Ante Kerum izjavio je da je najverovatnije reč reakcija stanovništva zbog najnovijih dešavanja na administrativnoj granici gde se nalaze pripadnici srpskoj SAJ,a koji mnogi doživljavaju na Kosovu kao naslednicu JSO.

Dokaz da je ta teza možda i tačna jeste da je u poslednjih nekoliko dana podneto oko 600 zahteva za otkaz državljanstva, za šta je ranije bilo potrebno dve godine.

Ipak profesor Igor Durmić za Dnevni Žurnal ističe da Albanci mogu odlaziti i zbog drugih razloga jer su možda generalno uplašenni bezbednosnim stanjem na Kosovu.

 

ALO / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: