UPLAŠILI SE NARODA! ANTIĆ: Gorivo treba da pojeftini!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da se nada da će svetska cena nafte u narednom periodu pasti što bi moglo da dovode do pojeftinjenja goriva u Srbiji i dodao da ukoliko do toga ne dođe postoji mogućnost da i vlada preduzme određene mere.

 

Cene goriva u poslednjih mesec dana u Srbiji su porasle za 4,8 odsto, dok je dizel poskupeo za 6,2 odsto usled poskupljenja sirove nafte.

Nezadovoljni potrošači su usled poskupljenja najavili proteste za 8. jun.

Advertisements

“Pratićemo kako će se te cene u narednom periodu razvijati sa nadom da će doći do pada cene sirove nafte i cene derivata, ukoliko do toga ne dođe, mi ćemo na nivou vlade videti koje mere imamo na raspolaganju, pri čemu moramo da imamo na umu da imamo tržišno formulisanje tih cena i da tržište diktira same uslove”, kazao je Antić za televiziju Prva.

 

Govoreći o izgradnji gasovoda TANAP, Antić je kazao da to menja mapu Jugoistočne Evrope, jer Turska postaje “ozbiljno gasno čvorište”.

 

Komentarišući poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da 12. juna u Turskoj prisustvuje otvaranju tog gasovoda, Antić je kazao da je dokaz dobrih odnosa dve zemlje i odgovorne energetske politike.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: