UNIŠTAVANJE VOJSKE! Srpskom oficiru skidaju čin jer se okrenuo protiv Vučića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

To će se desiti 12. decembra na Vojnom sudu u Nišu „zbog političkog delovanja“ Novice Antića, čime se stvaraju uslovi da dobije otkaz u VS, kaže Ninoslav Svilengaćin.

 

Režim na sve načine pokušava da uguši Vojni sindikat, ističe Ninoslav Svilengaćin, portparol Vojnog sindikata Srbije.

On svoju tvrdnju potkrepljuje činjenicama s terena.

– Kada su objavljeni tekstovi u Kuriru o najavi velikog protesta radnika, uradili smo kontrolu prodaje u deset gradova. Ide se dotle da se Kurir nije izbacivao na kioske, ili se krio iza drugih novina. To nikada niko nije radio – kategoričan je Svilengaćin.

Prema njegovim rečima, to govori da je nastala prava panika zbog najavljenog protesta početkom oktobra koji će predvoditi Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije, i da je u Ministarstvu odbrane penzionisani general dobio zadatak da po svaku cenu uguši sindikat.

Advertisements

– Kulminacija pritisaka dogodiće se 12. decembra na Vojnom sudu u Nišu kada će „zbog političkog delovanja“ predsedniku Vojnog sindikata Novici Antiću oduzeti jedan čin i time stvoriti uslov da dobije otkaz u Vojsci Srbije iako je reč o vrhunskom profesionalcu sa odličnim ocenama. Ne prezaju ni od čega. Krše se osnovna ljudska prava i Ustav – naglašava Svilengaćin, ističući da je to direktna posledica delovanja Vojnog sindikata.

On dodaje da je narod prepoznao snagu koja je na strani radnika, a samo tokom jučerašnjeg dana ideji da se početkom oktobra održi protest podržalo je 14 sindikata i udruženja građana. Protest podržavaju i studentske organizacije, a do sada su učešće potvrdile organizacije koje imaju više od 150.000 članova.
– Hakovan nam je sajt, mejl i mreža vojnog sindikata, vrši se pritisak na druge sindikate – kaže portparol Vojnog sindikata i konstatuje da će se datum održavanja protesta utvrditi na zajedničkom sastanku svih sindikata.

Zbog najave protesta, juče je, kaže Svilengaćin, u sve jedinice poslata vanredna inspekcija iz Generalštaba.
– Javljaju nam iz jedinica da su iz Generalštaba naredili kontrolu koja će trajati mesec dana.

izvor: tanjug / kurir

Advertisements

error: