ULIZIVANJE! Irinej: Vučić je heroj divim mu se!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Predsednik Vučić se junački bori za Srbiju, Kosovo i Metohiju i sve što je vezano za srpsko ime, rekao je patrijarh SPC Irinej.

 

Redovno godišnje zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve održano je juče, a svim pristunima obratili su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh je nakon Vučićevog obraćanja Saboru u Patrijaršiji izjavio da svi vide da se Vučić „junački bori za državu, narod i Kosovo“ i da je to njegov i stav Sabora.„Najviše vremena smo posvetili Kosovu, nećemo odustati od borbe za Kosovo“, rekao je patrijarh Irinej, u zajedničkom obraćanju sa Vučićem, navodeći da je neizvesno kako će se to pitanje reštiti.

 

Kako je rekao, „nadamo se u Boga“, kao i da puno zavisi od situacije u svetu, „od onih koji podržavaju nas i onih koji podržavaju drugu stranu“.

Advertisements

– Mi smo dva sata razgovarali sa našim dragim predsednikom o problemima u kom smo i kao narod, država i crkva, a najviše pažnje smo posvetili o problemu Kosova i Methojije. Konstatovali smo da je stanje na Kosovu vrlo teško i da je, s obzirom na prilike u kojim se nalazimo, vrlo neizvesno i pitanje je kako će se završiti i naći rešenje za Kosovo – rekao je patrijath Irinej na početku.

 

„Ono što vidimo svi, naš predsednik se junački bori za državu, narod i Kosovo“, rekao je patrijarh Irinej, navodeći da nema sumnje u njegove dobre namera i trud.

– Naša želja je vezana za Kosovo i naša ljubav prema Kosovu, ali na žalost, što se kaže, želim ti ćerko da te carev sin uzme, ali drugi igraju oko kuće. Borićemo se, nećemo posustati u odbrani Kosova, a koliko ćemo uspeti… nadamo se u Boga u našu istoriju i uz pomoć naših prijatelja. Koliko ćemo uspeti, ostaje da vidimo, a zavisno od situacije u svetu – rekao je patrijarh Irinej.

 

Espreso.rs

Foto: Tanjug

Advertisements

error: