UHAPŠEN ZBOG PAKETIĆA ZA DECU! Da li bi MUP uhapsio Mirkovića da je još u SNS?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prijavu zbog nabavke paketića ranije je protiv Mirkovića podneo Boško Ničić, sadašnji gradonačelnik Zaječara.

 

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) danas su uhapsili Sašu Mirkovića i Milenu Trajković, kao bivša odgovorna lica gradske vlasti u Zaječaru.

Kao vodeća ličnost Srpske napredne stranke (SNS) u ovom gradu 2013. godine, Mirković je na vanrednim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika, a na mesto predsednika Skupštine došao je nakon izbora, u julu iste godine.

Mirković je osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj tako što je naložio Mileni Trajković, bivšem šefu kabineta gradonačelnika Zaječara, da u periodu od septembra do decembra 2013. godine izvrši nabavku robe, bez sprovođenja Zakona o javnim nabavkama. Time je posredovao da Gradska uprava od firme OFY Company iz Beograda izvrši nabavku vrednosti od više od 13,9 miliona dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

Mirkoviću i Trajkovićevoj je određen pritvor do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru. Iz ovog tužilaštva za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) navode da će Mirković biti saslušan sutra u jutarnjim satima.

Advertisements

Protiv Saše Mirkovića kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i D.P. i A.V. bivših odgovornih lica u Fudbalskom klubu (FK) Timok iz Zaječara, podneta je i krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od avgusta 2013. do februara 2015. godine, sa namerom sticanja protivpravne imovinske koristi za Timočku TV i radio, iskorišćavanjem svog položaja u FK Timok zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji, na osnovu kojeg je klub sukcesivno uplatio nešto više od 20,9 miliona dinara Timočkoj TV i radiju za prenos utakmica i medijsko promovisanje.

Deo ovog novca u iznosu od 1,8 miliona dinara odmah je prebačen na račun firme Beoton R iz Bora čiji je vlasnik Saša Mirković. Osumnjičeni su na taj način oštetili fudbalski klub i pribavili imovinsku korist Timočkoj TV i radiju i firmi Beoton R.

Ovakvi navodi iz saopštenja MUP-a sadrže delove krivične prijave koju je Boško Ničić zajedno sa 2.110 građana podneo dok je bio u opoziciji, u aprilu 2015. godine.

Nakon što je postao gradonačelnik, Ničić je krajem juna 2017. podneo prijavu za zloupotrebe u nabavci novogodišnjih paketića 2013. godine, čije detalje CINS objavljuje.

IZVOR: ESPRESO

Advertisements

error: