UGROŽEN PROJEKAT “BEOGRAD NA VODI” – Zemljište se urušava u Savu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Informacija koja se pojavila na forumima, da je veliki odron u Savi napravio ogroman problem gradilištu Beograda na vodi, sudeći prema fotografijama našeg fotoreportera sasvim je realna.

Gotovo je nemoguće da pogledom na ovo gradilište ne vidite koliko je ovaj odron “ušao” u deo koji bi trebalo da bude opasan betonskim profilima kao u ostatku utvrđenja koje odvaja promenadu od reke Save.
Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

Nezvanična informacija kaže da je rupa koja bi mogla da ugrozi ovaj projekat duboka preko 16 metara, odnosno da su na toj dubini ronioci bili i vratili se!

Takođe se govori da je ovaj deo, pošto je počeo da popušta, nekoliko puta nasipan i ojačavan granitnim kockama!

Advertisements

Ovu informaciju proverili smo u “Beogradu na vodi”, gde su objasnili da se ovaj problem pojavio, ali da je uobičajen:

“U sklopu uređenja desne obale Save, došlo je do blažeg osipanja novog nabačaja kamene nožice u dužini od oko 30 metara. U pitanju je deo obaloutvrde koji je zbog radova koji su u toku propisno ograđen i nedostupan za šetače, te u kojem ne postoji rizik od povrede. Kako rečna dna često imaju mikrolokacije sa specifičnim geomehaničkim karakteristikama, takve situacije su uobičajene tokom samog procesa izvođenja radova na sličnim lokacijama” – kazali su za Espreso iz ove kompanije.

Izvor: Espreso.rs

Advertisements

error: