UDRUŽENJE OTETIH SRBA: Jelena Milić da se pokloni svim srpskim žrtvama!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Udruženje porodica kidnapovanih sa Kosova i Metohije uputilo je danas javni poziv direktorki Centra za evroatlantske studije Jeleni Milić da poseti Spomen sobu “Kosmetske žrtve” u Beograđanki da bi se, kako poručuju, upoznala sa činjenicama o zločinima počenji na KiM

U pismu Milićevoj, koja je sinoć svega par minuta pred kraj napustila emisiju Pink TV u kojoj je gostovala sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Udruženje porodica kidnapovanih na KiM joj zamera što je predsednika srpske vlade optužila da štiti generala Dikovića, koga ona smatra ratim zločincem.

“Vi generala Dikovića optužujete zbog navodnih zločina, i to jedino zbog njegove zone odgovornosti, ali ste odbili da govorite o zločinima dokazanih zločinaca Haradinaja, Ljimaja, Tačija, Čekua, po njihovim zonama komandne odgovornosti i o dokazanim zločinima koje su počinili nad Srbima, Romima, Gorancima, Muslimanima, lojalnim Albancima, kao i o komandnoj odgovornosti komandanata KFOR-a”, navodi se u pismu.

Advertisements

Iz Udruženja primećuju da je Milićevoj u sinoćnoj emisiji zasmetao voz u bojama srpske trobojke, jer smatra da je time Srbija izvršila atak na, po njoj “državu Kosovo“.

“Zašto tako oštro niste reagovali kada je na utakmici Srbija – Albanija u Beogradu sleteo dron sa zastavom takozvane “velike Albanije“? Zašto niste govorili o tome da je specijalna jedinica „Rosu“ nastala od bivše terorističke „OVK“ i da u svojim redovima ima albanske teroriste, zločince i mudžahedine koji su vršili otmice i ubistva Srba u Drenici i širom Metohije?”, pitaju iz tog udruženja Milićevu.

Takođe, pitaju I zašto ona, kao direktorka Centra, nikada nije zatražila primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

“Govorili ste o masovnim grobnicama Albanaca po Srbiji, a niste hteli da govorite, jer niste za to plaćeni, o logorima u kojima su bili zatočeni Srbi: Likovac, Lapušnik, Mališevo, Klečka, Glođane, o masovnim grobnicama: Radonjićko jezero, Dragodan, Suva Reka…”, navodi se u otvorenom pismu Milićevoj.

 

INFORMER

Advertisements

error: