UDRI PO SIROTINJI! Seljak dobio 40 dana zatvora jer nije registrovao prikolicu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Bojan Radovanović iz kuršumlijskog sela Novo selo osuđen je na 40 dana zatvorske kazne, jer je u toku trajanja zabrane vožnje, u neregistrovanoj prikolici prevozio seno za stoku.

Kako je Radovanović kazao za agenciju Beta, zatvorsku kaznu nije uspeo da zameni za novčanu ili nanogicu, jer nije postigao nagodbu s Prekršajnim sudom.

 

Radovanović, koji živi u planinskom selu kod Kuršumlije u kojem ima svoju farme svinja i krava, bio je nakon presude prinuđen da ugasi farme, a majku, koja je gotovo nepokretna i obolela, moraće da smesti u Dom za stare.

On je dodao da je u više navrata kažnjavan zbog vožnje neregistrovane prikolice po vrletima Radan planine i naveo da neregistrovanu prikolicu, zbog koje je osuđen, koristi na nepristupačnim terenima jer je mala i laka, dok mu druga prikolica, koja je registrovana, služi za dobre terene.

Advertisements

 

„Svi u planinskim selima imaju takve lagane i lake neregistrovane prikolice za loše terene“, istakao je on i dodao da je Prekršajnom sudu nakon presude pisao žalbe, molbe i da je pokušao da se nagodi, ali da ništa nije delovalo, pa će 23. maja morati u zatvor u Prokuplju.

 

On je rekao da mu je majka gotovo nepokretna i da je obolela, i da neće imati ko da se stara o njoj i da čuva stoku dok on služi zatvorsku kaznu.

 

„Veoma sam razočaran u državu i sistem. Sveštenik Milan Jordović i veroučitelj Zoran Marinković, koji su švercovali drogu, dobili su nanogice, a ja, koji sam vozio travu za krave da bi svako jutro isporučivao mlekarama 150 litara mleka, moram u zatvor“, istakao je Radovanović.

 

IZVOR: Mačva Sky Info / Beta

Advertisements

error: